İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de Özlem Gürses'in konuğu oldu. Siyasetteki üsluba dikkat çeken Akşener, "Bu kadar gergin bir dönem olmamıştı siyasette. 28 Şubat döneminde bile, bu derece hakaretlerin havada uçuştuğu, aileler, bedenler üzerinden insanların birbirine sövdüğü bir dönem yaşamadım ben" dedi. Siyasetteki zerafetin kaybolduğunu ifade eden Akşener, "Gencecik bir kadın olarak siyasete başladım. Bedenim üzerinden, kadın kimliğim üzerinden hiç hakarete uğramadım" diye konuştu.

DİKTATÖR ÇIKIŞI

Pelikan örgütünün iktidar üzerindeki ve Türkiye'deki siyasi gelişmelerdeki rolüne değinen Meral Akşeşer, "FETÖ'nün yerini PEKÖ'ler alacak. Eğer tek adam rejimini kurmak için elinizden ne geliyorsa yapıyorsanız, her grupla da el sıkışmışsanız bu sonuçla karşılaşırsınız. Saraylarda oturmaya çalışıyorlar. Sağ diktatörlerin hayat tarzını benimsiyorlar. Ayrı bir hayat tarzı yaratıyorlar" uyarısında bulundu.

FUAT OKTAY'IN ÜSLUBUNA TEPKİ 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın konuşmalarında takındığı üslubu "korkunç" olarak niteleyen Akşner, şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Bugün AK Parti’nin bir genel başkan yardımcısına, Saray’ın şube müdürü, atanmış bir şahıs hakaret edebiliyor. Amiyane tabirle fırça atabiliyor. Bütçeyi dikkatle izledim ben. Korkunçtu. Atanmış insanlar, canları bir kararnameye bağlı bu insanlar milletvekillerine hakaret ettiler. Sayın Fuat Oktay’ı en azından feraset sahibi zannederdim. İnanılmaz çirkin, hakaretamiz konuşmalar yaptı. Her çıkan atanmış bakan milletvekillerine yalancı dedi. Ağza alınmayacak sözler söylendi. Veyasetten bahsedilirken geçmişte. Partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle Meclis’te atanmışların seçilmişlere hakaretini gördük. Vesayetin yanına bir de hakareti koydu arkadaşlar."

ÇAKICI TEPKİSİ

Akşener, suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesini ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından sahip çıkılmasına tepki gösterdi. Meral Akşener, "Alaattin  Çakıcı dava arkadaşım falan değildir. Öyle bir şey olabilir mi?" diyerek çete elebaşıyla olan ilişkisine yönelik iddiaları kesin bir dille reddetti. 

Akşener şunları söyledi:

Alaattin  Çakıcı dava arkadaşım falan değildir. Öyle bir şey olabilir mi? Diyelim ki, bir akrabanız böyle bir iş yaptı. Benim işaret ettiğim Çakıcı'nın kimliğinden çok bu tehdidi yapan kişinin bir siyasi partinin genel başkanı tarafından, 'dava arkadaşım' olarak tanımlanması. Daha önce de sayın Kılıçdaroğlu'nu linç etmeye kalkışan bir adam oldu. İnek hırsız olduğu yazıldı çizildi. O şahıs alkışlandı, alt tarafta aklandı falan. Bir AK Parti yöneticisi ya da genel başkan yardımcısı kalkıp da, 'Bizim dava arkadaşımızdır, aferin' demedi. Ve tarihinde yok bu."

(Cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi