İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nde, İl Başkan adaylarından Utku Gümrükçü konuşma yaparken, kürsünün önünde Ozan Çelik isimli bir şahsın ‘Kerbela şehitlerinden özür dile’ yazılı bir atkı açması sonrasında CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger şahsa müdahale etmiş, sonrasında ortam gerilmiş ve kongreye 15 dakika ara verilmişti.

Olay CHP cenahında tartışılmaya devam ederken, “Bir Genel Başkan Yardımcısı nasıl tokat atar?” denilerek eleştirilerin odağı haline getirilen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger konuya dair gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’a özel açıklamalar yapan Erdal Aksünger,  “Ben kimseye vurmadım, kimse de bana vurmadı. CHP kongresinde Alevi Sünni çatışması çıkarmaya kim göz yumuyorsa, CHP’liler onlardan hesap sormalıdır. Bu provokatörlerin arkasında kim varsa hepsi ahlaksızdır” dedi.

“KALDI Kİ BEN DE ALEVİ KİMLİKLİ BİR VATANDAŞIM”

İşte Erdal Aksünger’in açıklamaları: “Olay Utku Gümrükçü’ye değil, Deniz Yücel’e yönelik olsa da engellerdim. Deniz Yücel de pırıl pırıl bir arkadaşımız, Utku da öyle… Utku ne yapmış? Yanlışlıkla dili sürçmüş. Bunun üzerinden yıllarca partimizde emek vermiş gençlerimizi iki dakikada Alevilik Sünnilik üzerinden yok edebilir miyiz? Utku’nun arkasında yüzlerce Alevi delege var.  İzmir gibi bir yerde Alevilik Sünnilik üzerinden siyaset yapılamaz. Belediye başkanlarımız Alevilik konusunda ellerinden geleni yapıyorlar, Alevi toplumuna destek oluyorlar. Kaldı ki ben de Alevi kimlikli bir vatandaşım. Böyle bir şey olur mu?”

“MÜDAHALE ETMESEYDİM…”

“Ben bu partinin Genel Başkanı temsil eden bir adamıysam, bu provokasyonu engellemek Genel Başkan Yardımcısına düştüyse, Tacettin Bey’e düştüyse asıl bu ayıp. Kimse kalkıp engellemeyince ben kalkmak zorundayım. Kaç tane kongre yönettim ben ve hiçbir kongrede böyle bir şeye müsaade etmedim. Müdahale etmeseydim, olay büyüyüp çift taraflı hale gelebilirdi. Sanki Tacettin Bey sünni bir vatandaş olarak, Alevilere müdahale eden bir milletvekili profili yaratmak istemişlerdi. Tacettin Bey kongrede haklı ve güçlü bir konuşma yaptı.”

“BANA VURULMADI, BEN DE KİMSEYE VURMADIM”

“Bana vurma durumu yok. Buna izin vermem ben de kimseye vurmadım. Neden bu pankartlar 1 gün önceden basılmış? Birileri bunları oraya göndermiş.  Buna neden olanlar ve bu yapılanları kınamayanlara ne demeli? AKP ile uğraşsınlar, CHP ile uğraşmasınlar. Eğer bir yüreğimiz varsa bunu AKP’ye karşı kullanırız biz. Gelip kongrelerde provokasyon yapmasınlar. Aleviliği ön planda tutanların keşke Alevilikle ilgili bir katkısı olsa…”

“BEN NORMAL BİR SİYASETÇİ DEĞİLİM”

“Atkıyı açan adamı tanımıyorum zaten ve hayatımda görmedim. Pankartı okuyunca ve Tacettin Bey’e karşı bağırmalar olunca müdahale ettim. Birileri Tacettin Bey’e vurmaya çalıştı. Bir milletvekiline, o anda konuşma yapan bir İl Başkan adayına bunun yapılmasını tasvip eden ahlaksızdır. Kimse bunu tasvip edemez. Bu durum, partimizin geleneklerine, ahlakına ve tüzüğüne uygun değil. Bunu yapanların hepsine dair disiplinle ilgili işlemler yapılacak. Arkadaşlar arkasında birileri olduğuna dair şeyler söylüyorlar ama kimseye haksızlık etmek istemem. Kim varsa bu işin içinde, hepsi hakkında parti kurullarında gereği yapılacak. Ben normal bir siyasetçi değilim. Yüreğimi ortaya koyarım. Ama ben hiçbir partilime karşı bunu yapmam. Böyle insanları partide tutanlar ahlaken sorunlu insanlardır.”

“KENDİLERİNE GÖRE BİR SEÇİM PSİKOLOJİSİ YARATMAK İSTEDİLER”

“Buca ilçe başkanına ‘Buna da vurun’ dediğime dair iddia tamamen yalan. Üstelik kendisi bana yakın bir insandır ve kendisini çok severim. Bu tamamen manipülasyon... Üstelik Buca İlçe başkanı olayların içerisinde yok. Ağzımdan böyle bir şey çıkmasına imkân yok. Kendilerine göre orada bir seçim psikolojisi yaratmak istediler. Buca yalanını da orada yaydılar ki Buca delegesi oy kararını versin. Ben hayatımda hiçbir ilçe başkanıma karşı böyle bir şey yapmadım, yapmam. Buca İlçe Başkanı’na da çağrı yapıyorum, bu iddiayı lütfen açıklasın. İzmir milletvekilimiz Ali Yiğit Bey’e de olayları engellemesi için hamle yapmasını söyledim”

“BU NASIL BİR İKTİDAR HIRSIDIR”

“Partimizi, kazanma hırslarıyla rezil ediyorlar. Bu nasıl bir iktidar hırsıdır? Belediye Başkanları partiyi dizayn etmeye çalışmasınlar, kendi işlerini yapsınlar. Ben işimi gücümü her şeyimi berbat etmişim, bir sürü sıkıntım ve derdim var ama ben partim için uğraşıyorum. Benim partililerimle derdim olmaz, bir yeri de dizayn etmeye çalışmam. KHK’larla ülke yönetilecek, birileri çıkacak kendi çıkarları için partiyi dizayn edecek. Bu kabul edilemez. Hükümete karşı mücadele etsinler”

Editör: Haber Merkezi