İZ GAZETE - Menemen Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy, Can Radyo’da Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Aksoy, “Eğer partiye bir ihanet varsa bunun bedeli ödenmeli” dedi.

Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtlayan Serdar Aksoy, “Menemen Belediyesi’nde 100 günlük icraatlerimizi Nasıl bir belediyeyi devraldığımızı tüm İzmir biliyor. Önümüze bakmak lazım ancak herkes nasıl bir belediye devraldığımızı bilmeli” dedi.

‘BİZ ONLARIN CEBİNE AKAN PARAYI KESTİK’

Aksoy, “Burada esas nokta belediyeye ait olan gayrimenkullerin geri dönmesi noktasında yapılan çalışmalardır. Menemen Belediyesi’ne ait gayrimenkuller Menemenspor üzerinden üçüncü ve dördüncü kişilere verilmeye çalışıldı. Bu bir operasyondu. Biz de bunun önüne geçtik. Bu gayrimenkullerin geri dönmesini sağlayarak Belediye’ye gelirleri netleştirdik. Bu gayrimenkuller üzerinden belediyenin gelirleri arttı. Menemen’de artık derebeylik ve baronluk dönemi sona ermiştir. Birileri bundan rahatsız oldu. Fake hesaplar üzerinden sosyal medya üzerinden bize saldırdılar. Biz onların cebine akan parayı kestik”

Seçim süreci boyunca arkamızda kimse yoktu” diyen Aksoy, “Bizim arkamızda halk vardı biz halkın oyu işe seçildik. Biz ‘ona şurayı verelim buna burayı verelim’ noktasında olmadık. Sırtımızı halka dayadık” şeklinde konuştu.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Biz bir ekip olarak hareket ettik. Burada ortak bir aklı egemen kıldık. Mesela belediyede farklı dünya görüşünden insanlar var. Bunu bir halk hareketi olmak lazımdır. Çok zorlu bir süreçti. Ancak bunu tek başıma yapmadık. Arkadaşlarımızla birlikte bunu başardık. Biz bu seçimi alacaktık ve aldık. Tek başımıza değil hep birlikte hareket ettik. Kubilay’ın şehrini karalığa mahkum etmeyeceğiz dedik ve de etmedik. Biz şu anda sokaktayız ve iş yapıyoruz. 100 günlük süre zarfında güzel işler başardık” ifadelerini kullandı.

‘BÜYÜKŞEHİR’DEN YARDIM İSTEMEDİK’

Menemen’de Sevgi Yolu’nun bayramdan sonra açacaklarını aktaran Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adaylığımız sırasında projelerimiz hazırdı. Neyi, ne zaman yapacağımızı biliyorduk. Bu tip yerler bir şehrin karakterini yansıtır. Akabinde Asarlık’ta bulunan Turgut Özal Bulvarı’nı yenileyeceğiz. Bunu yaparken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de yardım istemedik”

MENEMEN BELEDİYESİ’NİN PROJESİNİ PAYLAŞTI

Musa Anter ve Deniz Gezmiş kapılarının seçim öncesi halka verdikleri bir söz olduğunu ve bunu yerine getirdikleri için mutlu olduklarını dile getiren Serdar Aksoy, Menemen’de kadınlara yönelik projelerini anlattı. Aksoy, “ Kadınların sosyal hayat içerisinde var olmaları gerektiğinin siyasi bir karşılığı var. Biz mesela belediye otoparkını kadınlara ücretsiz olarak sunuyoruz” diyerek Menemen Belediyesi’nin yeni projesini de paylaştı.

Menemen’de üst geçit ihalesinin üç yılda iki kez iptal edildiğini hatırlatan Aksoy, “Biz üst geçidi kendi imkânlarımızla yapmak istiyoruz. Ne Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ne de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda yük olmak istemiyoruz. Zaten buralarda da bir ihale söz konusu olacağı için süreç uzayabilir” diye konuştu.

‘BEŞ TANE MAHALLE MUHTARI BİZİ KAYMAKAM’A ŞİKÂYET ETTİ’

Halk Meclisi hakkında da açıklamalarda bulunan Aksoy şu ifadeleri kullandı:

“Burada mahalle muhtarlarında, STK temsilcilerinden delegeler, siyasi partilerden birere kişi ve her mahalleden seçilmiş bir kişiyi seçelim dedik. Muhtarlarımızdan sadece 5 tanesi bizi Kaymakam’a şikâyet etti. Sorun demokrasiyi hazmetmek ile alakalı. Kendi mahallelisinden korkan muhtar olur mu? Sen halkın oyu ile seçildin de ben buraya sınav ile mi girdik? Gel ortak aklı egemen kılalım dedik. Biz halk meclisini kuruyoruz. Geçtiğimiz pazartesiden bu yana da mahalle mahalle halk meclisi üyeleri seçiliyor. Ağustos ayının ortasında bu iş tamamlanmış olacak”

‘PARTİYE BİR İHANET VARSA BUNUN BEDELİ ÖDENMELİ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Menemen İlçe Danışma Kurulu’nda önceki dönem Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin partiden ihraç talebi hakkında konuşan Aksoy, “Eğer partiye bir ihanet varsa bunun bedeli ödenmeli. Partinin içerisinde var olarak ‘Ben aday gösterilmedim’ diyerek partiye ihanet ediyorsam bunun bir bedeli olmalı. Ben dâhil olmak üzere bunu bir bedeli olmalı ve bunun bedelinin ödetilmesi gerekiyor. Benim şahsi olarak kimse ile bir sıkıntım yok. İnsani ilişkiler farklıdır siyaset farklıdır. Bu noktada etik önemlidir. İlçe yönetim kurulu bu noktada gereğini yerine getirecektir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi