İZ GAZETE - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İz WEB TV’de Doğan Beyazgül ile İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın gündeme dair sorularını yanıtladı. Menemen Belediyesi olarak bütçe konusunda yaşadıklarına ilişkin konuşan Serdar Aksoy, Belediye’nin İller Bankası’dan gelen parasının yüzde 41 oranında kesildiğine dikkat çekti.

‘PARA AKIŞINI SAĞLADIK’

Menemen’de önceki dönem Belediye Başkanı’nın keyfi bir yönetim anlayışı içerisinde olduğunun hatırlatan Serdar Aksoy, “Daha önce Menemen Belediyesi’ne gelen para Menemen Belediyesi’nin gişesine girmiyor, başka yerlere gidiyordu. Mesela bir derneğe, bir spor kulübüne, herkesin bildiği bir Menemen Belediyespor diyorlardı ama Menemen Belediyesi ile bir alakası yok. Şu an onun adı Ekol Göz Menemenspor. Onlara başarılar diliyoruz o ayrı ama eskiden para bize gelmiyordu. Şimdi biz o para akışını belediyeye sağladık. Siz o tahsilatı güçlendirirseniz, hizmet yapma alanlarınız çoğalır. Elbette ki sponsorlarımız da söz konusu, o sponsorları tutup sen git şu spor kulübüne para yatır demek yerine gel Menemen Belediyesi’ne destek ol diyor ve parayı doğru yönlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

‘MAZERETLERE SIĞINMAMAMIZ LAZIM’

Menemen Belediyesi’nde yaşanmakta olan problemlerin çözüleceğinin vurgulayan Serdar Aksoy, “Her belediyenin borcu vardır, borçsuz belediye yoktur. Her belediye başkanı çıkıp ‘Benim şu kadar borcum var, ben nasıl iş yapayım’ diyebilir ama bizim o mazeretlerin arkasına sığınamamamız lazım. Çünkü bizim taahhütlerimiz var topluma, yapmak zorunda olduğumuz icraatlar var. Bütçemiz de gayet bir düzelme var” diye konuştu.

Menemen Belediyesi’nin Sayıştay Denetimi’nden olumlu bir biçimde çıktığını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy şöyle konuştu: “Aşağı yukarı bir yıl sonra bütçemiz daha iyi noktaya gelecek. Şu anda devam eden projelerimiz var, elbette bunlara kaynak aktarıyoruz. Aktarmaya da devam edeceğiz. Çünkü Menemen’in diğer ilçelere göre daha fazla dokunuşa, icraata ihtiyacı var. 6. Büyük ilçeyiz artık bir metropol olma noktasında görmeliyiz kendimizi. İlk etapta dört tane açılış yapacağız, biz durmayacağız. Bu süre sonuna kadar çalışacağız ve insanlara ‘Menemen bir metropol kent’ dedirteceğiz. Bunu yapmanın yolu projelerden ve icraatlardan geçiyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Menemen’in durumunu bildiğini aktaran Aksoy, geçtiğimiz dönemlerde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin o dönemki Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaşadığı iletişim problemi yaşadığına dikkat çekti. Aksoy, “Merkezi iktidarla, ilçe başkanlarıyla, büyükşehir belediye başkanıyla çatışırsanız nasıl belediye başkanlığı yapacaksınız? Belediye başkanı ben kamu görevlisiyim demeli ve a parti, b parti diye düşünmemeli. Büyükşehirle irtibatta olacaksınız, tabii merkezi iktidarla da. Her ikisiyle doğru iletişim ağını oluşturursanız, kentte birçok şeyi değiştirebilirsiniz. Menemen geçmiş dönemlerde ciddi projeler görmedi” dedi.
 

‘AKP MENEMEN’Lİ BİRİNİ BULAMADI MI?’

AKP’li Menemen Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu’nun Menemen Belediyesi’nde ikna odası kurulduğuna yönelik söylemlerini de ele alan Serdar Aksoy, şöyle konuştu:“Böyle bir ikna odası söz konusu değil. O arkadaşa cevap verme gereği duymazdım ama madem konusunu açtınız cevap vereyim. Bu AKP Grup Başkan Vekili olan arkadaşımız bir defa Menemenli değil. Menemen’i bilmez. AKP gibi bir partiden bahsediyorsunuz, aşağı yukarı 17 yıldır ülkeyi yönetiyor. Menemen gibi 200 nüfuslu bir kentte AKP, grup başkan vekili yapacak Menemenli birini bulamadı mı? Bu arkadaşı önce Buca, Bornova gibi yerlerde dolaştırdılar sonra buraya geldi. İlk önce Menemen’i tanıyan, sorunlarını bilen Menemenli bir AKP Grup Başkan Vekili bulmaları lazım. İkna odası diyor, ikna odası 28 Şubat sürecinde kalmış bir şey.Yaşı da elvermiyor ama bir ezberi var”

‘EKONOMİK KRİZİ SİZ YARATTINIZ’

Menemene Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçimleri öncesi yapılmış Toplu İş Sözleşmeleri’nde absürt rakamalrın yer aldığını ifade eden Aksoy, “Bir belediye 9500 lira maaş verebilir mi? Ekonomik krizi biz mi yarattık, siz yarattınız. Biraz mantığını çalıştırsa arkadaşımız, biraz gayret gösterse zaten cevabı kendisi bulur. Toplu İş Sözleşmelerinin altına belediye başkan yardımcısı sıfatıyla imza atılmış, öyle bir sıfatın yok senin. İkincisi belediye meclisinden yetki alınmamış. Burası bir kamu, kimsenin holdingi değil. Biz de o sözleşmeyi yok hükmünde saydık. Şimdi yeni bir sözleşme yapıyoruz, minumum maaşı 3500 tuttuk” dedi.

‘GEL MENEMEN’E RESTORAN AÇ’

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, şöyle konuştu:“Bu AKP Grup Başkan Vekili Menemenli değil hatta kendisinin Bornova vs gibi yerlerde açmış olduğu restoranlar var. E gel de Menemen’de restoran aç da Menemen’e bir faydan dokunsun. Ama Menemenli değil işte. Ve bana kalırsa AKP’nin Menemen’de en büyük eksikliği bu. Menemenli Grup Başkan Vekili bulamadınız da mı dışarıdan ithal ettiniz? Yok mu Menemen’de AKP’li bir başkan? Bir sürü AKP’li arkadaşımız var Menemen’in sorunlarını bilen, en azından onlardan birini getirseydiniz de ortak dili konuşuyor olsaydık. Bu tip söylemlerle toplumu germeye gerek yok. Geçecekler o işi, yok öyle bir durum. Ödenmemiş tazminatlar var, işten çıkarılan arkadaşlar için. Onlar da ödenecek. Bunlardan bir kısmı mahkemelik onların sonucunu da bekliyoruz. Bütçemiz belli konuma geldiğinde elbette arkadaşlarımızın mağduriyetlerini de gidermiş olacağız, sonuçta arkadaşlar belediyeye bir şekilde emek vermişler. Bir yıllık bir süre zarfı içinde de bütçe sıkıntımızı aşıp bunu çözeceğiz”

Editör: Haber Merkezi