İZ GAZETE- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İz WEB TV’de Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtladı. 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından  geçen 8 aylık süreci değerlendiren Serdar Aksoy, "Menemen'de yoğun bir tempoyu devam ettiriyoruz çünkü Menemen'in çok eksiği var. Bu 8 aylık süre ciddi anlamda verimli geçti. Bu saatten sonra yapacağımız şey, çalışmamızı devam ettirmek. Bu 8 ayda Kadın Dayanışma Merkezi açtık, Sevgi Yolu'nu düzenledik, etkinlikler yaptık, Menemen'i temizlemek adına 8 araç kiraladık ve daha birçok şey... Kadının var olduğu bir Menemen, çağdaş modern bir Menemen amaçlıyoruz. Ben bu işin sonunda, görevimin sonunda halk arasında alnının akıyla çıktı diye anılmak isterim, bu benim için bir onur olur" diye konuştu.

Aksoy, Menemen'e gönülden bağlı olduğunu vurgulayarak, "Ben Menemen'e gönülden bağlıyım. 'Ben Menemen'i çok seviyorum' derken bu bir slogan değildi. Hiçbir zaman çıkıp bizim borcumuz şu kadar demedim. Bu bir bahane değil. İş yaptıkça elbette borcunuz olacak, bu iki kere iki dört. Ama bu asla mazeret değil" dedi.

'KRİZ CHP'Lİ BELEDİYEYİ VURUYOR'

Yerelde başka bir partinin genelde başka bir partinin iktidar olmasının zorluklarından bahseden Serdar Aksoy, "Türkiye'deki siyasetin bir realitesidir. Yerel'de başka bir iktidar, genelde başka bir iktidar olursa elbet bir çekişme olur. Her belediyenin bütçesi gelir, genelde İller Bankası'ndan alırız. Burada bütçemizin kesilmemesi gerekir ama şu an bir ekonomik kriz var. Bu sadece CHP'li belediyeleri vurmasa da en çok bizi vuruyor. İktidarın bazı zamanlarda belli yönlerde önümüze set vurması oluyor ama bunun da bir dozajı olmalı" dedi.

‘BU BİR OYUN’

Geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi'nde bir köşe yazarının saraya bir CHP'linin gitmesi iddia etmesine yönelik konuşan Aksoy, "Bu Kemal Kılıçdaroğlu'a yapılmış bir oyundur ve bunları kabul etmek mümkün değil. Yok külliyeye biri gitmiş de genel başkan o olacakmış. Şu an ekonomik kriz var. Bunu örtbas etmenin yolu nedir? Cumhuriyet Halk Partisi'nde biri şunu demiş, şu olmuş. Türkiye'de enflasyon yükseldi, işsizlik sorunu oluştu. Ekonomik olarak bir ülke farklı bir noktaya giderken, Gaziemir'de bakıyorsunuz bir takım evlerin önüne çarpı işareti konuluyor. Hayırdır? Biz bu hareketleri Sivas'tan biliyoruz. Bu toplumda yarılmışlığın göstergesidir" dedi.

Genel iktidarın yolunun yerelden geçtiğini ifade eden Aksoy, "Aslında bu ülkede merak edilen bir şey, CHP'li belediyeler başarılı olacak mı? Daha seçileli bir iki ay olduğumuz zamanlarda belli siyasi figürlerden açıklama geliyordu, 'Onlar bu işi yapamaz' diye. Peki neden? Çünkü kendi medyalarıyla bir algı yaratmaya çalışıyorlar, CHP'li belediyeler başarılı değil diye. Ama şöyle bir şey var, CHP'li belediyeler başarılı. Sekiz ayda yaptıklarımız ortada. Sadece Menemen değil, diğer belediyelere baktığınızda sürekli bir faaliyet içerisindeler" ifadelerini kullandı.
Aksoy, "Öz eleştiri yapmadan bu iş olamaz. Hem kendinize hem partinize öz eleştiri yapmalısınız. Ama eleştiri yaparken altını doldurmak gerekir. Kendi öz eleştirinizde yaptığınız bir hatayı düzeltmek amacıyla yapıyorsanız burada bir yanlışlık yok. Partime yönelik de öz eleştiri yaptım. Mesela bizim bu delegelik sistemini değiştirmemiz lazım. Ben delege olacağım diye gelen ama partiyle alakası olmayan insanların gelip delege olmaması gerekir" dedi.

SODEMSEN NEDEN ÖNEMLİ?

Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası'nın (SODEMSEN) yönetim kurulunda olan Serdar Aksoy, SODEMSEN'in önemini şu ifadelerle açıkladı: "Bazı siyasi yüzler gider ayak toplu iş sözleşmeleri imzaladı. Geçmiş yönetimin imzaladığı sözleşmeye göre dışarıdaki temizlik görevlisine 9 bin TL vermek zorundayım. Doktor olma, mühendis olma, gel Menemen'de 9 bin TL al. Böyle bir şey olur mu? SODEMSEN'e üye olmamın sebebi başta Menemen olmak üzere bir daha böyle sıkıntılar yaşamamak."
 

Editör: Haber Merkezi