GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir programındaki son durağı Kemalpaşa oldu. Vatandaşa seslenen Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alırken, iktidar mesajları da verdi.

‘YAZIKLAR OLSUN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘manda yoğurdu’ açıklamasına atıfta bulunarak yoksulluk vurgusu yapan İYİ Parti Lideri Akşener, şöyle konuştu:

“Bu kadar hayattan, bu kadar dünyadan, seçmeninden, milletinden uzak olmak olabilir mi? Sayın Erdoğan diyor ki, ‘Ben gece 23.00’da manda yoğurdunun içine şunu bunu koyar, yer yatarım şifadır.’ Amenna! Ama o şifalı karışı her bir vatandaşın yemesi ve içmesi için senin imkan sağlama görevin var muhterem! Sen onu yerine getiriyor musun, hayır. Ben bugün, İzmir’in ilçelerindeyim. Bornova’yı zengin biliriz, dimi? Bornova’da ‘Akşama pişirecek bir lokma yemeğim yok, oruçluyum. Orucumu nasıl açacağım?’ diyen bir kadınla karşılaştım. Yazıklar olsun be, yazıklar olsun! Yaşlı bir hanımla karşılaştım, ‘3 bin 200 lira maaş alıyorum, bin lira kira ödüyorum. Elektrik parası geldi’ diyen. Bu kadın ne pişirecek? Bu kadın ne yapacak? Bir esnaf dükkanına girdim, sadece ‘Vitrindeki elektrikleri açıyorum, hiç klima yakmadım. 350 lira elektrik faturası geldi’ dedi. 15 bin lira elektrik faturası gelen esnaf ne kazanacak kardeşim! O esnaf olmasa sanayici çalışabilir mi? O esnaf bu ülkenin bel kemiğidir. Doğalgaza zam üstüne zam, elektriklere zam üstüne zam. Ancak ağam bizle eğleniy… Arkadaş gençlere akıl veriyor, ‘Önce kitap okuyacaksınız’ diyor, amenna. Ancak ‘Kağıt kitap’ diyor. Haklı adam, kağıdı buldu ya. Kağıdı keşfetti. Dolayısıyla kağıttan basılmış kitap olacak. Yahu arkadaş, o kadar zamandır geziyorum. Lise talebeleri diyor ki, ‘Biz test kitabı alamıyoruz. 80 lira, 90 lira, 100 lira. Bu 100 liralık kitabı alacak refahı, geliri o çocuğun babasına, anasına vereceksin ki o çocuk o kitapları alsın. Diyor ki ‘İyi demlenmiş çay ve aromalı kahve ile oturup sohbet edin.’ Nerede? Gençlerle konuşuyor, fakir evlerine, yoksul evlerine giriyorum. ‘En en ucuz bir yerde kahve 8 lira’ diyor. Belki burada daha pahalı ama benim gittiğim yerde çocuğun söylediği 8 lira. Daha vahimi de var… Size düşüyor ki ‘Taş yiyin!’ Gençler, Z kuşağı… Aman Allah’ım bir meşhursunuz, bir meşhur… ‘Cici, cici’ denilerek övülüyor amma velakin ne yapacakmışsınız biliyor musunuz? Önce ülkemizin şehirlerini, sonra dünyayı gezecekmişsiniz. Buradan Bandırmaya gidemeyenler var, dünyayı gezecek bu çocuklar. Neyle, nasıl yani? Yok. Ancak bu arkadaşın, yandaşlarının çocuklarının sosyal medya hesaplarına bakın. Porche yarıştırıyorlar, BMW yarıştırıyorlar. Ana, neler yarıştırıyorlar…”

PUDRA ŞEKERİ ÇIKIŞI

Vatandaştan yükselen ‘Pudra şekeri’ sözleri üzerine ise Akşener, “Pudraya bir şey deme, kafa bulduruyor” cevabını verdi.

‘SURATINA ÇARPACAĞIZ’

Akşener ayrıca, “Bu düzeni, bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Bu ülkenin soygununun, israfının, rüşvetin önüne geçersek imkanları çok yüksek. Aç insan kalmaz, açık insan kalmaz. Yeter ki liyakatin, şeffalığın, adaletin, hukukun üstünlüğünün, üretene saygının sonsuz olduğu bir anlayış iş başına geçsin. Onun için az kaldı, bir yılımız var. Allah’ın izni ile beraberce seçmenin velinimet olduğunu, bu ağaların suratına suratına çarpacağız!” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Akşener, Menderes ve Bornova’da olduğu gibi Kemalpaşa’da da esnaf ziyareti yaptı. İlçedeki dükkanları bir bir dolaşan Akşener, esnafın yaşadığı sorunları dinledi.

Editör: Haber Merkezi