İYİ Parti’nin 12 Ağustos’ta yapılacak seçimli kongresi öncesi Meral Akşener’den yeni açıklama geldi. Daha önce, aday olmayacağını açıklayan, ancak partilerin ikna etmeye çalıştığı Akşener, Twitter üzerinden yaptığı yeni açıklamayla, kararının kesin olduğunu duyurdu.

Akşener, “Kurultayda aday olmama kararım kesindir” ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Akşener, “Partimizin yoluna yeni bir yönetim ile devam etmesinin, hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğum başarılı sonuçlar için önemli bir ilk adım olduğu kanaatindeyim” açıklamasında bulundu.

BAŞKANLIK DİVANI’NDAN AÇIKLAMA

İyi Parti Başkanlık Divanı ise Meral Akşener’in yeniden aday gösterileceğini açıkladı. Başkanlık Divanı, seçimli kongrenin 12 Ağustos’ta yapılması için çalışma yürütüldüğünü de duyurdu.

İyi Parti Genel Sekreteri, Sözcüsü Aytun Çıray ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Başkanlık Divanı bir kez daha, milletin talebi olan Sayın Meral Akşener’i aday gösterme kararını oybirliğiyle teyit etti” dedi. İkinci bir açıklama daha yapan Çıray “Genel Başkanımızı ikna edeceğiz, başka adayımız yok” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi