ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Seferihisar Ürkmez'de halk plajına 764 tekne bağlamalı yat limanına ÇED olumlu kararı verildi. Seferihisar Belediyesi ile toplam 61 kişi, kararın iptali için İzmir 1. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Dava sonucu mahkeme heyetinin verdiği kararda, verilen ÇED raporunun, projenin, Lebedos Antik Kenti 1'inci ve 3'üncü derece arkeolojik sit alanı sınırına komşu olmasına karşın kentin konumu, kuruluş amacı, topoğrafyası ve kent üzerinde tespit edilen kalıntılar, kentin olası yayılım alanının çevresi ile birlikte projeden nasıl etkileneceği konusunda kümülatif değerlendirme içermediği kanaatine varıldığı görüşüne varıldı. Karar sonrası Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisarlılar ve avukat Şehrazat Mercan bir açıklama yaparak mahkeme kararının uygulanmasını, buradan projenin çekilmesini talep ettiler.  

"GELİŞECEĞİZ AMA DOĞANIN TARİHİN TALAN EDİLMESİ PAHASINA OLMAYACAK"

Mahkemenin olumlu kararı sonrası Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuya dahil olarak şu açıklamayı yaptı; "Seferihisar'da halk plajına yapılması planlanan yat limanı projesinde bilirkişi görüşünün ÇED raporu yetersizliği çok önemli bir tespittir. Gelişeceğiz, büyüyeceğiz, zenginleşeceğiz ama asla doğanın ve tarihin talan edilmesi pahasına olmayacak."

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de Akşener'in bu açıklaması sonrası memnuniyetini belirterek, "Türkiye’nin İYİ insanları, İYİ hukukçuları hep birlikte daha güzel bir Türkiye’yi kuracağız. Desteğiniz için çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.


 

Editör: Haber Merkezi