Sözcü Gazetesi yazarı Can Ataklı bugünkü köşe yazısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bir davette İzmir ile ilgili yaptığı değerlendirmelere yer ayırdı.

Ataklı, İYİ Parti Lideri’nin İzmir’deki oy oranını yüzde 22 olarak açıkladığını ifade ederken önemli bir ayrıntının da altını çizdi.

Ataklı ayrıca, Akşener’in, “CHP yüzde 30’a yakın oy alabilir, bu durumda seçimi AKP kazanıverir. İşte bu duruma izin vermeyiz” dediğini öne sürdü.

İşte Ataklı’nın yazısının ilgili bölümü:

Meral Akşener İstanbul'daki özel bir davette konuşurken “Siyasette iyi hesap yapılması ve bununla birlikte mantıklı davranılması gerektiğini” ilginç bir örnekle anlattı.

Partisinin her geçen gün daha da güçlendiğini söyleyen Akşener “Örneğin yaptırdığımız araştırmalara göre İzmir'deki oy oranımız yüzde 22'ye ulaştı” iddiasında bulundu.

Ancak hemen arkasında “Bakın şimdi” diyen Akşener şunu söyledi “Bu durumda İzmir'de biz yüzde 22 alırken CHP de 30'a yakın oy alabilir bu durumda seçimi AKP kazanıverir.”

Akşener “İşte bu duruma izin veremeyiz. Demek ki önümüzdeki seçimlerde her parti akıllı davranacak ve işbirliği yapmaktan asla kaçınmayacaktır. Biz parti olarak bu fedakarlıklara açığız. Biz bölen olmayız ama başkaların da bölen olmasını kabullenemeyiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi