Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. İki lider görüşme ardından kameraların karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tehdit mektubuna ilişkin sorulan soruya İYİ Parti lideri, "Biraz önce savcılığın soruşturma açtığına dair bilgim oldu. Bunu olumlu karşılıyorum. Ama dünden itibaren özellikle takip ettiğim bir şey oldu. Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın tavrı olacak mi diye. Şu ana kadar bir harf duymadık. Ana muhalefet partisinin genel başkanının bu manada tehdit edilmesi ve Türkiye'yi yönetenlerin de kulağının üstüne yatması çok manidardır. Ama beyefendilere hatırlatmak isterim ki, siyasetçi siyasetçinin dostu olmak durumundadır. Bunu milli iradeye karşı yapılmış bir tehdit olarak gördüğümü ifade etmek isterim." dedi. 

'REFORM YAPAMAZSIN'

"Hepimiz çeşitli dönemlerde tehdit aldık. Benim evim basıldı, sayın Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı. Ama bugüne kadar hiç bir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı." diyen Akşener şu şekilde devam etti: Asıl bakılması gereken yer burası. Sayın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, uzun bir adalet reformundan bahsetti. Sayın Erdoğan da bu sözleri desteklediğini ifade etti. Sonra tehdit geldi. Sonra tehdide küçük ortağın tavrı ortaya geldi. Tehdide sahip çıkıldı. Bence küçük ortak tarafından Abdulhamit Gül'e "Haddini bil reform yapamazsın" dendi. (Cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi