ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Deri Tekstil Kundura İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi komünist Yalçın Yanık, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını bağımsız aday olarak katıldığını duyurdu. Basmane Kapılarda bir basın toplantısıyla adaylığını duyuran Yanık, kayyumlara karşı kitlesel bir mücadele ağı örmeyi hedefliyor.

'ADAYLIĞIMIN NEDENİ TÜRKİYE'NİN SİYASİ TABLOSU'

Deri Tekstil Kundura İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kuruluşunda ve yönetiminde olan Yanık, kendini devrimci olarak nitelendiriyor. Kişisel hiçbir özelliğinin adaylığı ile ilgisi olmadığının altını çizen Yanık "Bugünkü siyasi tabloda bir adayın çıkıp emekçinin, kürdün ve tüm ezilenlerin saraya karşı kitlesel seferberliğini savunması gerekiyordu. Kimse bu sorumluluğu üstlenmeyince ben de bir anlamda mecburiyetten aday oldum. Adaylığımın nedeni Türkiye'nin siyasi tablosu, bu tablonun omuzlarımıza yüklediği sorumluluklar" dedi.

'CHP’NİN SOL MUHALEFETİ OLMAYA SOYUNUYORLAR'

İzmir'de emek mücadelesinin önde gelen isimlerinden olan Yanık, Cumhuriyet Halk Partisi'nin muhalefeti sandığa hapsettiğini iddia ederek "Halktaki öfkenin kitlesel eyleme dönüşmemesinin sebebi CHP'ye yedeklenmiş muhalefettir. Muhalefet parlamentarist ve pasifist hayaller yayıyor. 31 Mart'ta seçimlere katılan ve katılmayan tüm partiler Erdoğan'dan kurtulmak için önce seçimleri kazanmanın şart olduğunun propagandasını yapıyorlar. Emekçileri seçimlerde yüzde ellinin üstüne çıkmayı engelleyecek davranışlardan kaçınmaya çağırıyorlar' dedi. CHP'den kopmadan kitlesel bir seferberlik yürütmek mümkün değil diyen Yanık, '31 Mart'ta CHP'yi topyekûn karşısına alan yok. Kimileri HDP örneğinde olduğu gibi CHP'ye doğrudan destek sunuyorlar. Kimileri de CHP'yi sağa kaydığı için eleştirmekle yetinip, CHP'nin sol muhalefeti olmaya soyunuyorlar. İstanbul'da İmamoğlu'nun karşısında aday gösterenler, CHP'nin adaylarını kendilerine yakın buldukları yerlerde onun karşısına çıkmıyorlar. CHP'ye zarar vermemek için kendilerini geri plana çekiyorlar' diyerek AKP'ye karşı CHP ile birlikte mücadele edilemeyeceğini söylemek için aday olduğunu açıkladı.

Yoksul halktan yana tavır alan ve İzmirlilerden destek isteyen Yanık yoksul mahallelerinde ve kent merkezinde seçim çalışmalarını yürütüyor.

Editör: Haber Merkezi