TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler için artık günler kaldı. Siyasal partiler seçim çalışmalarında artık son düzlüğe girerken seçim çalışmaları kapsamında Cumhur İttifakı başta olmak üzere AKP iktidarının kamu gücünü kullanıyor oluşu geniş kesimlerce tepki topluyor.

Bu kez de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Serkan Acar ile açılışa katıldı. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlere rağmen miting alanlarında seçmenden oy istemesinin yanı sıra Cumhur İttifakı’nın kamu gücünden de yararlanıyor oluşu seçmen nezdinde büyük tepki çekti.

AKP’Lİ REKTÖRDEN, CUMHUR İTTİFAKI REKTÖRÜ’NE DÖNÜŞTÜ

Hotar’ın Aliağa’da Dokuz Eylül Üniversitesi’nin tarafından gerçekleştirilen Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin gerçekleşen temel atma töreninde sadece AKP’liler ile değil MHP’li siyasetçilerin bulunması da dikkat çekti. Temel atma töreninde MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın yanı sıra MHP İzmir milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu ve Hasan Kalyoncu’nun bulunması tepki çekti.

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI DA ORADAYDI

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin tarafından gerçekleştirilen Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin temel atma töreninde Milliyetçi Hareket Partililerin de bulunuyor oluşu Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü Nükhet Hotar’ın ‘AKP’li rektör’ tanımından uzaklaşarak 31 Mart’ta gerçekleşecek ‘Cumhur’un rektörü’ne dönüştüğü olarak yorumlandı.

Temel atma töreninde ayrıca geçtiğimiz aylarda belediye işçisine tokat atması ile yoğun tepki çeken MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da bulundu. Hotar'ın Cumhur İttifakı'nın MHP'li Belediye Başkan adayı ile açılışa katılması büyük tepki topladı.

CHP’Lİ VEKİLLER NEDEN HİÇ BULUNMUYOR?

Gerçekleşen açılışa Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin yanı sıra AKP İzmir milletvekilleri Alpay Özalan ve Cemal Bekle’nin de katılmış olması akıllara ‘AKP İzmir eski milletvekili Hotar’ın Dokuz Eylül Üniversitesi kapsamında neden Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri yer almıyor?’ sorusunu getirdi.

‘ORTADA BİR HASTANE TEMELİ YOK’

Konuyla ilgili gazetemize demeç veren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Murat Bakan ise mesleki hastanelerini desteklediklerini ancak mevcut hastane açılışında herhangi bir projenin söz konusu olmadığını belirtti. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yapılan açılışta zamanlamanın manidar olduğunu altını çizen Bakan, “Seçim öncesi yapılan bu iş Cumhur İttifakı’nın Aliağa Belediye Başkan adayını parlatmak için yapılmış bir iş. Ortada bir meslek hastanesi yok.. Sadece projelendirme yapılmamış, baraka şeklinde bir temel atılmış. Zamanlamayı manidar buluyorum. Ortada bir hastane temeli yok.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi