İZ GAZETE - 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere artık günler kaldı. Seçime az bir zaman kalmış olması siyasetin dilini de sertleştiriyor. 31 Mart yerel seçimleri süreci boyunca kutuplaştırıcı bir politika izleyen AKP'den tehdit gibi bir açıklama da İzmir için geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ, Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'e çok ağır ithamlarda bulundu. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ, AKP'nin 31 Mart yerel seçim sürecinin tamamında kullandığı ayrıştırıcı dili bu kez İzmir'de kullandı. Dağ, Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in seçimi kazanması halinde İzmir'de güvenlik problemi yaşanacağını iddia etti. 

'ŞEHİRDE GÜVENLİK PROBLEMLERİNİN ÇIKMASI MUHTEMELDİR'

Konuşmasında Soyer'e yüklenen Dağ, "Bu kişinin İzmir'de belediyenin başına geçmesi durumunda yönetme sıkıntısının yanında şehirde güvenlik problemlerinin de ortaya çıkacağı bir zemin oluşması muhtemeldir. Çünkü olası durumda bu güzel şehrimizde HDP-PKK çizgisinin de bir aktör olarak ortaya çıkacağı su götürmez bir gerçektir" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi