İZ GAZETE- AKP’li Bergama Belediyesi'nin Büyükşehir Yasası ile mülkiyeti belediyeye geçen 107 adet taşınmazın satışı hususunda gerekli karar alabilmek için konuyu yarın yapılacak meclis gündemine almasına CHP Bergama İlçe Başkanlığı'ndan sert tepki geldi.

'AZ ÇOK HERKESİN MALUMU'

CHP Bergama İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Duyduk duymadık demeyin AKP’li Bergama Belediyesi yine köylünün tarlasını satışa çıkarmaya hazırlanıyor! AKP’li Bergama Belediyesi yönetimi yarın yapılacak meclis oturumunda ; Büyükşehir Yasası ile mülkiyeti Bergama Belediyesi’ne geçen 107 adet taşınmazın daha satışı hususunda gerekli karar alabilmek için konuyu meclis gündemine almıştır. Büyük çoğunluğu köylere ait emanet ata mirasları olan bu tarlalar , taşınmazlar daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi köylünün malıdır. Soruyoruz: Tarlaları kimler alacak? Çiftçi tarlayı ekecek mazot parası, gübre parası bulamazken , asgari ücretli gelen zamlarla beli bükülmüşken, emekli açlık sınırındayken , dar gelirli 3 kuruşu denkleştirip karnını doyuramıyorken satışa çıkacak tarlaları hangi çiftçi, hangi asgari ücretli, hangi emekli, hangi dar gelirli alacaktır?" 

"Hangi gerekçelerle satışa hazırlanıldığı az çok herkesin malumu olmasına rağmen; bir kez daha buradan sesleniyoruz: “ Yarınlarımızın güvencesi toprağımız, atamızdan-dedemizden miras tarlaları yol, park yapacağım, borç ödeyeceğim diyerek elden çıkaramazsınız!" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Bir gün gelir bu köylü sizden bunun hesabını sandıkta sorar. Satamazsınız! Artık yeter" denildi.

Satışa çıkarılacak taşınmazlar ise şu şekilde sıralandı: 

Ahmetbeyler (5 adet tarla)

Alibeyli (4 adet tarla 1 adet ev)

Doğancı (1 adet tarla)

Eğrigöl (3 adet tarla, 2 adet zeytinlik)

Aziziye (2 adet tarla)

Çitköy (3 adet tarla)

Ferizler (2 adet tarla)

Zağnos (5 adet tarla)

Kurfallı (6 adet tarla)

Aşağıkırıklar (10 adet tarla)

Tekkedere (6 adet tarla)

Kadıköy (Ayaskent 7 adet tarla)

Ayaskent (7 adet tarla),

Bölcek ( 24 Adet tarla)

Göçbeyli (11 Adet tarla)

Zafer mahallesi(1 adet arsa)

Editör: Haber Merkezi