Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yazdığı “Bir Şehir, Bir Başkan ve Bir Aşk” kitabı PTT tarafından kişisel pul olarak basılarak, Karşıyaka PTT Müdürü Nihat Candoğan tarafından Akpınar’a teslim edildi.

Karşıyaka’da Mezarı bulunan Zübeyde Ana ve Atatürk adına Karşıyaka PTT Müdürlüğü binasında açılan pul sergisinden sonra Başkan Akpınar’ın yazdığı “Bir Şehir, Bir Başkan ve Bir Aşk” kitabının kapağının pul olarak basılmasına karar verildi.

Kişisel pullar bayramlarda, özel günlerde (Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü ve davetiyelerde mektup gönderimlerinde de kullanılıyor. Pullar PTT kayıtlarına geçtiğinde flatelik olarak da değer kazanıyor.

PTT yetkilileri pulların önemini şöyle belirtiyor.

"Posta pulları Dünyada ilk defa 1840 yılında İngiltere’de kullanılmış, Ülkemizde 1863 yılında Posta Nazırı Agah Efendi zamanında kullanılmaya başlamıştır. Pullar bir ülkenin kültür ve tanıtımında olumlu yer almaktadır. Pullar küçük birer kâğıt parçası olmaktan öte eşsiz bir bilgi ve kültür hazinesi olarak bilinmekte. Pulu olmayan bir ülke düşünülemez. Bir pul bizlere ait olduğu ülkeyi anlatmakla kalmaz, aynı zamanda bizlerle o ülkenin insanları arasında saygı bağı kurar."

Editör: Haber Merkezi