AYCAN KARADAĞ - Elindeki önemli ilçe belediyelerini kaybeden AKP’de, gruplar arası çatışma ve eski Bakan Ali Babacan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti girişimleri ortamın ısınmasına neden oluyor.

YILDIRIM İZMİR’İ ZEYBEKCİ’YE BIRAKMAK İSTEMİYOR

31 Mart yerel seçimlerin ardından AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci İzmir’de kendi kadrosunu kurmak için çalışma başlatmıştı. Ancak şu anda İzmir teşkilatındaki kadroların büyük bir çoğunluğunun Binali Yıldırım’ın ekibi olması partinin iki önemli ismini karşı karşıya getirdi. Bununla beraber parti tabanı Yıldırım ve ekibinden duyduğu rahatsızlığı yüksek sesle dile getirmeye başladı. Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre, partililer şikâyetlerini Genel Merkeze ve Nihat Zeybekci’ye iletiyorlar.

31 Mart ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinde AKP’nin adayı olan Binali Yıldırım, iki seçimde de aldığı hezimet sonrası rotasını tekrar İzmir’e çevirdi. Seçimlerden sonra 2 kere İzmir’e gelen Yıldırım'ın, kentte yapmaya çalıştığı gövde gösterisi, parti tabanını daha da kızdırdı. Zeybekci’ye yakın bir isim BirGün'e yaptığı açıklamada, “İzmir’de Sayın Zeybekci bir kadro kurmanın peşinde değil. Sadece seçimlerde verdiği sözleri tutmak istiyor” dedi.

AKP’LİLER ZEYBEKCİ’DEN BULAMADIKLARI UMUDU BABACAN'DA ARIYOR

Uzun zamandır 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın yeni parti ile ilgili İzmir’de büyük bir çalışma yaptığı kamuoyunda gündeme gelmişti. Bilindiği üzere Ali Babacan ile beraber hareket etmesi beklenen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ailesinin önemli bir kısmının İzmir’de yaşıyor olması, İzmir’de Babacan’ın kuracağı partiye kaymaların çok olacağı ihtimalini güçlendiriyor. Aynı zamanda İzmir’deki yapıdan rahatsız olan grup, Zeybekci’nin de İzmir’e müdahale konusunda yetersiz kalması sonrası rotayı Babacan’ın kuracağı partiye doğru kıracağı öğrenildi.

BİRGÜN