Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün akşam gerçekleşen Nisan ayı ilk toplantısı ve öncesindeki siyasi partilerin grup toplantılarında ilginç olaylar yaşandı. CHP Grubu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun planlanan ancak gerçekleşmeyen Güney Afrika seyahati nedeniyle ihtisas komisyonları üyeleri adaylarını belirlemek için grup toplantısını 8 Nisan Cuma günü yaptı. CHP Grubu'nda komisyon üyeleri belirlenmesi sakin gerçekleşti. Bir önceki komisyon üyelikleri devam etti.

AKP Grup toplantısı ise tartışmalar yaşandı. İki yıldır AKP Grup Başkan Vekilliği yapan Bilal Doğan'a daha önce rakip çıkmak isteyen ancak ikna edilen Azad Fazla, İl Başkanı Bülent Delican'ın da devreye girmesiyle AKP Grup Sözcüsü olarak belirlendi. Ancak, Doğan, grup toplantısında kendi ekibiyle çalışmak istediği yönündeki görüş belirterek buna itiraz etti. İl Başkanı Bülent Delican, bunun üzerine partinin kararını verdiğini, Fazla'nın Grup sözcülüğü görevinin yürüteceğini belirterek toplantıdan ayrıldı. AKP Grubu'ndaki tartışma İmar Komisyonu üyeliğinde de yaşandığı öğrenildi. CHP Grubu'nda ise görevlerde değişiklik gerçekleşmedi. 

AKP'DE GERGİN HAVA

Meclis toplantısına, gergin bir havada giren AKP Grubu'da Başkan Vekili Bilal Doğan ve Grup Sözcüsü Azad Fazla, ön sırada yan yana oturmasına karşın birbirleriyle pek fazla konuşmadı. Seçimlerde Meclis 1. Başkan Vekilliği'ne yine Sırrı Aydoğan, 2. Meclis Başkan Vekilliğine Sıla İlgi Akkaş seçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu CHP'den Sırrı Aydoğan, Muzaffer Tunçağ, İrfan aras, Bülent Rüzgar, Yeşim Tekoğlu, Aydoğan Hepdemirgil, AKPli Ali Kökoğuz, Bünyamin Demir ve M. Ali Güldalı'dan oluştu. Hukuk Komisyonu'na ise CHP'den Mehmet Ali Büyükkayıkçı, Ulaş Polat, İsmail Akıncı, Filiz Ceritoğlu Sengel, Mehmen Öner, Başar Üçkan, Raşit Dirim, AKP'den Hakkı Durmaz, Zülküf Koçoğlu ve M. Nuri Bulut seçildi.

AKP'DEN METRO; AKILLI KART; KİTAP FUARI SORUSU

Meclis'te AKP Grubu, bilgi edinmek istediğini açıkladı dört konuda önerge verdi. Ancak, dört önerge CHP Grubu'nun oylarıyla gündeme alınmadı. Meclis Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, önergelerde sorulan soruları bir sonraki Meclis oturumlarında yanıt vereceklerini söyledi. AKP Grubu, İzmir Metrosu Üçyol-Üçkuyular hattı inşaatında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve altı bürokrat hakkında İçişlerli Bakanlığı'nın soruşturma iznini vermesine neden olan 11milyon 300 bin TL'lik fazla maliyetin yüklenici firma hatasından mı yoksa belediyeden mi kaynaklandığını, toplu ulaşımda elektronik ücret toplama sisteminin elektrik kesintisi kaynaklı 2 gün çalışmamasından doğan 2 milyon TL'lik zararın nasıl açıklanacağını, neden önlem alınmadığını sordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin anketler konusunda kaç üniversite veya danışmanla çalıştığı, ne kadar ücret ödendiğinin kendilerine yazılı olarak bildirilmesini isteyen AKP Grubu, İzmir Kitap Fuarı'nın gelecek yıllarda yayıncıların istemediği Fuar İzmir'e taşınıp taşınmayacağı konusunda da bilgi istedi.

Utku BOLULU İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi