MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, İZ TV’de yayınlanan Bülent Kepenek ile Emek Dünyası programına konuk oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ mesajı hakkında konuşan Sol Parti PM Üyesi Alper Taş, AKP’nin Türkiye için sunabileceği içi dolu bir önerisinin olmadığını söyledi. Taş, “Verdikleri mesajlara kendilerinin de inanmadıkları 20 yıldır yaptıkları ile ortada. Yani 20 yıldır ne yaptılarsa bundan sonra da onu yapacaklar. Erdoğan yine bildiğini yapmaya devam edecek” dedi.

AKP’nin seçim vaatlerini eleştiren Taş, vatandaşın nezdinde AKP’nin yolun sonuna geldiğini söyledi. Taş, “AKP’nin sunabileceği çok bir şey kalmadığını herkes görüyor. Şimdiki sorun ise gidenin yerini kim alacak? Muhalefetin bu noktadaki yeteneği ve yaklaşımı çok önemli” dedi. Ayrıca Millet İttifakı’na yönelik açıklamalarda bulunan Taş, köklü bir düzen, rejim değişikliği istediklerin- den dolayı Millet İttifakı ile anlaşamayacaklarını da belirtti. Aynı zamanda Taş, Türkiye’de başkanlık sistemi savunanlar ile bu sisteme karşı çıkanların ayrı safl arda olduğunu da söyledi.

‘YENİDEN KURULMALI’

Cumhuriyetin içinin boşaltıldığını söyleyen Taş, “Maalesef cumhuriyet, Tek Adam Rejimi ile ucube ve gerici bir rejime evrildi. Buradan bakınca AKP’nin, cumhuriyet kavramlarına olan yaklaşımının ne kadar sahte olduğunu görebiliriz. Devlet, toplumu dinselleştirmeye çalışıyor. Dolayısıyla Cumhuriyeti yeniden kurmamız gerek. Sosyalistler de cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmalı ama cumhuriyeti aşma perspektifiyle hareket etmeli” şeklinde konuştu

‘AŞILMIŞ SORUNLARI BIRAKALIM’

Son günlerde tartışılan başörtüsü konusuna da değinen Taş, “AKP, ekonomik krizin, sığınmacı problemlerinin yerine başörtüsü gibi konuların konuşulmasını istiyor. Muhalefet ise sağlık sistemini, eğitim sistemini gündeme taşımak yerine yıllar önce çözülmüş olan başörtüsü sorununu gündeme getiriyor. Muhafazakâr yurttaşların yaşadığı bir tedirginlik yok. Aslında günümüzde artık laik seküler yaşamı savunan insanlar bugün tehdit içerisinde hissediyor. Festivaller yasaklanıyor, LGBTİ bireyleri toplumdan dışlanıyor. Dolayısıyla muhalefetin, bu konular dururken aşılmış bir sorunu gündeme taşımasını doğru bulmuyo rum” dedi. Kürt meselesine olan bakış açısını anlatan Taş, “Kürt gerçekliği var ve bu gerçeklik kabul edilip, çözümbulunmalı. Bizler çözüme dair eylemler yaptık fakat sorun yine terör-savaş bağlamına hapsoldu. Buradan çıkarmak lazım” dedi. Ayrıca oy kaygısı gütmeden Kürt halkının tapelerini savunduklarını belirten Taş,“Silahla, kavgayla yürünecek yol yok” şeklinde sözlerini noktaladı.
 

Editör: Haber Merkezi