İZ TV’de Doğan Beyazgül ile Özgür Yorum programının konuğu olan Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir'in yüzüncü yıl kutlamaları ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik söylemlerini değerlendirdi.

AKP’nin hızlı bir çözülme ve düşüş içerisinde olduğunu söyleyen ve bunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük payı olduğunu ifade eden Gönenç, Bergama'da Millet Bahçesi ve Zeytinpark ile ilgili önemli iddia ve açıklamalarda da bulundu.

Gönenç, Millet Bahçesi ve Fuat Olugan Parkı’na yapılmakta olan iş merkezinin imar planı olmadığını söyledi, Zeytinpark'ın ihalesi yapılmadan 2 buçuk 3 ay önce alana kurulacak oyuncak ve kent mobilyalarının belediyenin depolarına geldiğini belirtti. Gönenç ayrıca, TOKİ konutlarının yapıldığı yamaçta ihalesi özel bir firmaya verilen park ve bahçe çalışmasının tüm işlerinin karayolları tarafından tamamlandığını iddia etti.

İzmir’in yüzüncü yıl kutlamalarının İzmir’e ve Cumhuriyet’e yakışan bir biçimde gerçekleştiğini dile getiren Gönenç, “Çok önemli bir farkındalık yarattı. Bu her şeyden önce İzmirlilerin değerlerine sahip çıkmalarıyla ilgili bir davranıştı. Çünkü İzmir geçmişten günümüze demokrasiye, özgürlüğe, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan bir kent. İzmir bu demokrat kimliğiyle buradaki yerel yönetimi de buna göre şekillendirdi. Tercihini buna göre yaptı. Dolayısıyla AKP’nin ve onun partili Cumhurbaşkanı’nın gösterdiği tepki, İzmirlinin bu tercihine yönelik.  Burada AKP’lileri rahatsız eden ne Tunç Soyer’in konuşması, ne İzmir’deki siyasilerin konuşmaları. AKP’yi rahatsız eden İzmir’in özgürlük, demokrasi konusunda geçmişten bugüne gelen dik duruşu” dedi.

AYNI MÜTEAHHİTLER

Bergama’daki Zeytinpark ve Millet Bahçesi Projesi hakkında konuşan Gönenç, “Birtakım eleştirilerimiz var. Zeytinpark Projesi’nin olduğu alan belediye mülkiyetinde olmayan bir yer. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün alanı ve Bergama Belediyesi sadece 3 yıllığına kiraladı burayı. Üç yıl sonra ne olacağının garantisi yok. Millet Bahçesi’nin de halesi yapıldı. Önce 70 milyondu sonra 90 milyona mal olacak denildi. Sonrasında 167 milyon liraya ihale edildi. Dükkânların mülkiyeti bakanlığın mı olacak, belediyenin mi olacak belli değil. Nedense hep aynı müteahhitler TOKİ’nin ihalelerini alıyor” ifadelerini kullandı.

İŞİ KARAYOLLARI YAPTI

“Bergama’da TOKİ konutlarının yapıldığı yamaçta park ve bahçe çalışması yapıldı. İhalesi de Bergama Belediyesi tarafından yapıldı. Parayı da Bergama Belediyesi ödedi. Ama işin fiilen yapımını Karayolları üstlendi. Karayolları peyzaj ekibi kendi resmi aracıyla, kendi işçileriyle işi yaptı. İhaleyi belediye başka bir özel firmaya vermişti. Muhtemelen o kişi karayollarından da bir takım ihaleler alan bir kişi. Kimin ne yaptığı belli değil” dedi.

Editör: Haber Merkezi