NİL KAHRAMANOĞLU - SERAP ATKAN /İZ GAZETE -  Son dönemlerdeki felaketler ve ölümlerle ilgili açıklama yapan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, yaşananların iktidarın ihmal ve sorumsuzluğu yüzünden daha büyük boyutlara ulaştığını bildirdi.

‘FELAKETLER SIRADAN OLAY HALİNE GELDİ’

AKP’nin ülkenin başına gelmiş en büyük felaket olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Yalçın, “Ülkemiz, 2020’nin ilk aylarına çeşitli felaket ve ölüm haberleriyle girdi. Deprem, çığ, uçak kazasındaki kayıplar ve sınır ötesinden kayıp haberleri ardı ardına ülke gündemine düştü. Her biri ayrı bir araştırma konusu ve başlı başına büyük bir felaket olabilecek bu yaşananlar, bizim ülkemiz için sıradan bir olay haline gelmeye başladı. Yaşamın ve insanın hiçbir şekilde değer taşımadığı bir ülke haline geldik” diye konuştu.

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığının doğrudan yoksul kesimi vurduğunu belirten Yalçın, “Her gün işsizlikten, parasızlıktan, açlıktan intihar eden insanlarımızın haberleri geliyor. Son olarak Hatay’da ‘çocuklarım aç’ diyerek valilik önünde kendini yakmaya çalışan bir yurttaşımız yaşamını yitirdi. Ancak ölüm haberinin nedeninin vücudundaki yanıklardan değil de, müdahale sırasında sıkılan kimyevi maddelerden olduğu anlaşıldı” dedi.

‘PİŞKİNLİK HAD SAFHADA’

Deprem bölgesi olan ülkemizde her yıl irili ufaklı binlerce sarsıntı olduğu ancak bunlarla ilgili herhangi bir tedbir alınmadığını ifade eden Yalçın, “Pişkinlik ve aymazlık öyle had safhada ki, depremin yol açtığı acılar henüz sıcağı sıcağına iken Kızılay bağış kampanyası başlatabiliyor. Bu konuyu biraz araştırınca görevi afet sırasında vatandaşa yardım etmek olan Kızılay’ın vergi kaçırmak için bir aracı kurum haline geldiğini görüyoruz. Üstelik aktarılan paralar kamu parası ve aktarılan kuruluşlar da nedense hep AKP yandaşı. Yani kamu parasını hortumladıkları yetmiyormuş gibi yükümlü oldukları vergileri dahi ödememek için Kızılay’ı kullanıyorlar” şeklinde konuştu.

‘SESSİZ KALMAYIN, HESAP SORUN’

Ülkenin freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gittiğini söyleyen Yalçın açıklamayı şöyle tamamladı: “Bütün bu yaşananlara hükümet kanadından verilen yanıtlar ise hiç birinin akılla bilimle ve vicdanla izahı olmayan ‘doğal afet’, ‘kader’, ‘her şey Allah’tan’, ‘şehitler tepesi’, ‘misliyle karşılık verdik’, ‘dut pekmezi’ vb. saçmalıklar oluyor. AKP’nin tek derdi hala akıl ve bilim dışı politikalarda ısrar etmek, yandaşlarına daha fazla kar, daha fazla rant sağlamak. Ülkemiz her geçen gün bir bataklığa sürükleniyor. Yaşanan bu felaketlerin tek bir sorumlusu var, o da kendi iktidarından başka hiçbir şey düşünmeyen AKP’dir. Aslında AKP ülkemizin başına gelmiş en büyük felakettir. Yaşanan bu felaketlerden ancak aklı, bilimi ve liyakati esas alan, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve kuvvetler ayrılığına dayalı bir demokrasiyi tesis etme mücadelesi ile kurtulabiliriz. Halkımıza çağrımızdır: Yaşanan felaketlere sessiz kalmayın, gerçekleri öğrenmeye ve hesap sormaya her zamankinden fazla ihtiyacımız var.”

Editör: Haber Merkezi