Yücel, AKP'nin aday tanıtım toplantısının aday tanıtımından daha çok Recep Tayyip Erdoğan'ı övmek için yapılmış bir toplantıya benzediği belirtirken, Erdoğan'ın 'terör seviciler', AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi' nin ise "İzmir'i beceriksizlerden kurtaracağız" sözlerine sert tepki gösterdi. Yücel şunları söyledi.

"BU SÖZLERDEN UTANMASI DA YETMEZ"

AKP adayı Sayın Zeybekçi anlaşılan isminin açıklanmasının İzmir'de heyecan yaratmaması ve İzmirliden karşılık bulamamasının sonucu olarak, tarz değiştirmişe benziyor. Zeybekçi bilmeli ki, daha sert ve hakaret içeren bir yol benimsemesi ne ona, ne de partisine bir şey kazandırır. Bu bağlamda,İzmir'i beceriksizlerden kurtaracağız demeye insanın biraz yüzü kızarır, terbiye sahibi olan herkes utanır. Özellikle bu sözü söyleyen kişi; tarihin en büyük cari açığına, dış borcuna imza atmış, yandaşı zengin etmek için halkı açlığa, yoksulluğa, işsizliğe terk etmiş, adrese teslim ihalelere imza atmış, Türkiye'yi beceriksiz ve basiretsiz bir yönetim sonucu tarihinin en büyük krizinin içinde çaresiz bırakmış, hak arayanı cezaevine göndermiş, FETÖ denen terör örgütüne devleti teslim etmiş, İzmir'den 5 alırken İzmir'e 1 vermiş bir iktidarın eski ekonomi bakanıysa utanmasıda yetmez, utançtan yerin dibine girmesi gerekir. Onlar İzmir'e gelince geçmişlerini unutabilir ama İzmirli unutmaz. Hak aramak, demokrasi istemek, cumhuriyete sahip çıkmak, özgürlüğüne ve yaşam tarzına yapılan müdahaleye ses çıkarmak için meydanlara çıkanlara yaptığınız zulmü, İzmir'i irfanı eksik gavurlara benzetmenizi, Atatürk'e ettiğiniz hakaretleri, Recep Tayyip Erdoğan'ı Atatürk'ün yerine koyma çabalarınızı, yolsuzluğa ve yoksulluğa göz yummanızı İzmirli unutmadı, unutmaz. Sayın Zeybekçi illa bir beceriksizlikten söz edecekse, 16 yıllık iktidarın beceriksizliğine bir baksın.  İzmir'de Rabia işareti yaparak duygu ve inanç sömürüsü yapmanız, iş yapmaz. İzmirli buna kanmaz.  AKP'nin büyükşehir adayı önce nereye aday olduğunun farkına varsın ve aday olduğu kentin kırmızı çizgilerinin cumhuriyet, özgürlük, Atatürk ve adaletli hizmet olduğunu anlasın.

"İZMİR'E YAPILAN YATIRIMIN PARASINI İZMİRLİ VERDİ"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında bahsettiği yatırımların parasını AKP'nin değil, İzmirlilerin verdiğini ifade eden Yücel "AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında en dikkat çeken yön sanırım Türk lirasından altı sıfırın atıldığını unutmuş olmasaydı. Devletin yaptığı yatırımlardan söz ederken, milyar yerine, katrilyon ifadesini kullanması bu unutkanlıktan diye düşünüyorum. Yok eğer 'Normal rakamları söylersem, İzmir'e ödediği verginin karşılığını vermediğimiz ortaya çıkacak' diye düşünüp rakamları yüksek gösterme derdindeyse, Sayın Cumhurbaşkanı unutmasın ki, İzmirli hesap yapmayı iyi bilir, bu rakam oyunlarıyla İzmirli kandırılamaz. Kaldı ki İzmir'e kısıtlı da olsa devlet tarafından yapılan yatırımların parası AKP'nin cebinden değil, İzmirlinin ödediği vergilerden karşılanmaktadır. Erdoğan'ın İzmir'e her geldiğinde aynı cümleleri kurması, aynı yatırımlardan söz etmesi, İzmir'e yeni bir şey sunmaması, AKP'nin İzmir'e bakışınında aynasıdır. Ayrıca birilerinin AKP genel başkanına otoyol, hastane, baraj yapmanın yerel yönetimlerin değil, genel iktidarın işi olduğunu anlatması gerekir" dedi

"İZMİRLİ KİMİN TERÖR SEVİCİ OLDUĞUNU İYİ BİLİR"

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın İzmirlilere 'İzmir bu defa vesayetçilere, darbecilere, terör sevicilere karşın hakkın ve halkın yanında olacak' demesinin tam bir akıl tutulması ve kabul edilemez bir hakaret olduğunu söyleyerek "İzmirlileri bundan önce terör sevicilere destek vermekle suçlayan Erdoğan, yine tarihi hatalarından birini yapmıştır. İzmir'de  teröre destek veren ve terör sevici bir yönetim anlayışı yoktur. İzmirli' de kimin terör örgütleriyle pazarlık yaptığının çok iyi farkında olduğu için, tavrını terörün karşısında olan, teröristlerle işine geldiğinde pazarlığa oturan, teröristleri dağdan indirip davul zurnayla karşılayanlardan yana değil, CHP'den yana kullanmıştır. AKP Genel Başkanı terör sevicisi veya destekçisi görmek istiyorsa çözüm süreci diye valilerin, askerlerin elini kolunu bağlayanlara,  teröristleri davul zurnayla karşılatanlara, FETÖ' yü baş tacı yapanlara ve ne istediyse verenlere, PYD' nin eş başkanını kırmızı halılarla ve devlet töreniyle karşılayanlara bir baksın. Belki kendisinin tarifinin, aslında kimi işaret ettiğini görür. Recep Tayyip Erdoğan tam bir akıl tutulmasıyla İzmir'e ve İzmirliye kabul edilemez bir hakarette bulunmuştur. Derhal tüm İzmirlilerden özür dilemelidir" dedi.    

ERDOĞAN'I EN ÇOK KİM ÖVER TOPLANTISI

AKP'nin gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısının, Erdoğan'ı övme toplantısına dönüştüğünü söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel "Salonda konuşan AKP'nin İzmir ve İstanbul büyükşehir adaylarının konuşmalarına, yayınlanan kliplere bakılırsa düzenlenen toplantının amacı, İzmir adaylarını tanıtmaktan daha çok Recep Tayyip Erdoğan'ı övmek için yapılmış gibi duruyor. İzmirlinin dünya görüşünden, İzmirlinin çağdaşlığından, İzmirlinin hoşgörüsünden bahsetmek yerine Erdoğan'ı göklere çıkarmayı tercih etmeleri oldukça dikkat çekiciydi" dedi.

"İZMİR'E BAKIŞLARI 16 YILDIR NEYSE BUGÜN DE O"

AKP'nin yaptığı toplantının İzmir'e yönelik bir mesaj içermediğini, İzmir'e özel bir hizmet veya proje duyulmadığını ifade eden Yücel, sözlerini şöyle tamamladı.

Sonuç itibariyle AKP'nin İzmir adaylarını duyurmak için yaptığı toplantıdan ne İzmir'e bir mesaj, verildi, ne de İzmir ile ilgili yeni bir proje  açıklandı. Anlaşılan o ki, AKP tabandan tavana İzmir ile ilgili heyecan verici, farklı bir bakış açısına bürünememiş. AKP'nin İzmir'e bakışı 16 yıl önce neyse, bugün de o. Tabi bu onların sorunu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak onların ne yaptığı ile değil, İzmirli vatandaşlarımıza daha iyi hizmeti nasıl sunarız, onunla meşgulüz. İzmirlinin duruşuna, kültürüne yakışan tavrımızdan taviz vermeden, İzmir ile aynı dünya görüşü ve duruşu taşımanın verdiği sorumlulukla çalışacak ve 31 Mart gecesi İzmir'in 30 ilçesinde de İzmirlinin iktidar olduğu anlayışı hakim kılacağız.

Editör: Haber Merkezi