İZ GAZETE - AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin skandal söylemlerinin sonu gelmek bilmiyor. Zeybekci, AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının kendisine sorulması üstüne 'İzmir mahallenin en güzel kızı. Kim istemez ki?' yanıtını vermiş, Zeybekci'nin bu açıklaması başta İzmirliler olmak üzere pek çok kadın örgütünden tepki toplamıştı.

Hürriyet'ten Ayşe Arman'ın sorularını yanıtlayan Zeybekci, tepki toplayan söylemine açıklık getirmek isterken, bir skandala daha imza attı. AKP'nin İzmir adayı Zeybekci, kendini  "İzmir’e ‘Mahallenin en güzel kadını’ demedim, ‘kızı’ dedim." ifadeleri ile savunarak AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kadın-kız' tartışmasını bir kez daha körükledi.

Erdoğan,2011 yılında  Hopa'daki olayları protesto etmek için tank üzerine çıkan ve polis müdahalesi sonucu kalçası kırılan Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşat Aktaş'ı "O kadın, kız mıdır kadın mıdır?" şeklinde ifadelerle nitelemiş, Erdoğan'ın bu söylemi kadın örgütlerinden büyük tepki toplamıştı.

Editör: Haber Merkezi