Limontepe’de ihaleye çıkan yapının öncelikle hizmet binası değil, semt merkezi olduğunu, AKP’li meclis üyelerinin öncelikle bunu iyi algılaması gerektiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “utanç” ifadesine de değinerek, “Biz değil, utanç duyulacak işleri yapanlar düşünsün” dedi.

“SEBEP OLANLAR UTANSIN”

Böyle bir sorunun sorulmasının etik olmadığını belirterek sözlerine başlayan Başkan Muhittin Selvitopu,"Bir hizmetin utançla ne ilgisi var anlamakta zorlanırız. Biz bir şeyden utanç duymuyoruz, utanç duyacak işleri yapanlar düşünsün. Sonuçta orada bir bina yapılacak, bu öncelikle hizmet binası değil, semt merkezi. Bir defa bu algılanmamış, öğrenilmemiş. Rahmetli Uğur Mumcu'nun sözlerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum,’Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayacaksınız’. Semt merkezi, altı taziye evi olacak, üstünde de kurs yerleri olacak. Bu yer, 12 ayrı mahallemizde hizmet veren semt merkezlerimizden farklı değil; bir defa bunu iyi öğrenmek lazım. Bu yer araştırıldı, ihaleye çıktı. İhaleye de şu an teklif veren olmadı. Ülkeyi ekonomik olarak bu duruma getirenler utansın, utanç duymuyorlarsa söyleyeceğim bir şey yok. Bugün eğer ki bu ihalelere hiç kimse girmiyorsa, bunun sebebi de Karabağlar Belediyesi değil, ülke ekonomisini bu duruma getirenler; onlar utansın. Askı süresi falan yok, zaten ihaleye katılım olmadığı için şu anda ihale tekrarlanacak. Bizim orada böyle bir siyasi endişe ile yaptığımız bir hizmet değil; ihtiyaç olduğu için her mahallede olduğu gibi yapmaya çalıştığımız bir proje. Tabi ki belediyemiz bütçesinden ödenecek, ödenir de; merak etmeyin. Ülkenin içinde bulunduğu borç yüküne tekrar dönmeyelim. 16 yıldır ülkeyi idare edenlerin, vatandaşların borcunu kaça katladığını hepimiz çok iyi biliyoruz. İkide bir temcit pilavı gibi bunu söylemenizin gereği yok.” dedi.

“DEVLETİN DIŞINDA KİMSEYE BORCUMUZ YOK”

Karabağlar Belediyesi’nin borçlarına karşılık oldukça duyarlı olduğunu, devletin dışında hiçbir yere borcunun olmadığının altını çizen Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi devlete olan borcunu ödüyor. Devlete borcumuz var, başka da bir yere borcumuz yok. Bunu da herkesin iyi bilmesi lazım. Zaten ülkeyi yönetenler de bu vergi ve sigorta ödemeleri ödenemediği için, ekonomik sıkıntılar olduğu için ikide bir yapılandırma yoluna gidiyor. Yasalarını da biz çıkarmıyoruz. Ülkeyi yöneten iktidar çıkarıyor, biz de ondan yararlanıyoruz; çünkü onlar da bu sıkıntının olduğunu çok iyi biliyorlar. Söz konusu semt merkezinin bütçesi nereden karşılanacak, tabi ki bizim Karabağlar Belediyesi'nin bütçesinden karşılanacak. Bizim başka da bir kaynağımız yok" diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi