İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesinde İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Çankaya Köşkü’nde oturduğunu hatırlatarak “Sadece milletvekili sıfatı taşıyan Binali Yıldırım’ın, şu anda eski Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde oturması ve maaşları devlet tarafından ödenen personelin hizmetine koşuşturması saltanat sürmek midir, keyfilik midir, yasaya uygun mudur?” diye sordu.

İSTİFA SÜRECİ İLE KONUŞULMUŞTU

İstanbul Belediye Başkan adayı olmadan önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı koltuğunda oturan ve TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmekte direnmesi sebebi ile kamuoyunca sık sık eleştirilen Yıldırım’ın Çankaya Köşkü’nde oturmaya devam etmesi hakkında ise ne yanıt vereceği merak konusu oldu.

Tanal soru önergesinde şu soruları yöneltti:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Konut’a taşınırken, kendisinden boşalan Çankaya Köşkü yerleşkesindeki Konut’a Başbakanlık koltuğuna oturan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım Hanımefendi yerleşmişti. Başbakanlık kaldırıldı. Binali Yıldırım’ın şu anda milletvekili sıfatı dışında bir sıfat taşımadığı halde halen Çankaya Köşkü’nde oturması, köşkü kullanması doğru mudur?

2- İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın halen ikamet ettiği Çankaya Köşkü yerleşkesindeki konutunda kaç personel (garson, aşçı, hizmetli, bahçıvan vs.) görevlendirilmiştir?

3- Sadece milletvekili sıfatı taşıyan Binali Yıldırım’ın, şu anda eski Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde oturması ve maaşları devlet tarafından ödenen personelin hizmetine koşuşturması saltanat sürmek midir, keyfilik midir, yasaya uygun mudur?

4- Hiçbir eski Başbakan sıfatını taşıyan kişiye, TBMM Başkanı’na bu tür ayrıcalıklar tanınmamışken İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a böyle bir ayrıcalığın tanınmasının sebebi nedir?

5- Binali Yıldırım Bey’in şu anda sade bir milletvekili olmasının dışında hiçbir sıfatı yoktur. Kendisine bu kadar makam, personel tahsis edilmişken neden aynı statüdeki diğer milletvekillerine de aynı şekilde lojman, personel, köşk tahsis edilmiyor?

Öte yandan 31 Mart yerel seçim süreci içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Kazım Çam, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ikinci sıradan Güzelbahçe Belediye Meclis üyesi seçilmişti.

Editör: Haber Merkezi