Gizem TABAN/İZ GAZETE- İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından Aliağa’da yapılan toplu konut çalışmalarının durduğunu açıkladı. Adar, konuyla ilgili AKP Milletvekilleri Hamza Dağ ile Alpay Özalan’a görev çağrısı yaptı.

ÇALIŞMALAR DURDU

TOKİ tarafından Aliağa’da yapılan toplu konut projesi çalışmaları ile ilgili süreci özetleyen İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “2019’un temmuz ayında kura çekimi gerçekleşti. Şehit ve gazi ailelerimiz, engelli vatandaşlarımız, emekli vatandaşlarımız ve dar gelirli vatandaşlarımız için toplamda 614 konutu kapsayan projenin 31 Mart 2020’de ihalesi yapıldı, 2020’nin temmuz ayında ise yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Proje kapsamında 2+1 daireler için 35-40 bin lira, 3+1 daireler için de 70 bin lira peşinat alındı ve yüklenici firma işe başladı. Bu 614 konutun 2022 yılında bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Ancak 2022’nin ocak ayından sonra yüklenici firma; birtakım ekonomik parametrelerin yükselmesinden dolayı zarar ettiğini, işin altından kalkamadığını beyan ederek şantiye çalışmalarını durdurdu. Şantiyeyi yakın zamanda ziyaret ettim, şantiye alanında firmaya ait herhangi bir çalışana rastlamadım. Toplamda 33 bloktan oluşan projede yalnızca 13 blok yükselmiş, geriye kalan 20 tanesinin temeli kazılmış ve o şekilde kalmış. Aliağa’da maalesef geçmiş dönemlerde toplu konut projelerinde bu tür bir sıkıntı yaşanmıştı, müteahhit işi bırakıp gitmişti, başka bir müteahhit gelip işi devam ettirmişti ama çok kalitesiz, verimsiz, Aliağa vatandaşına yakışmayan, Aliağa’nın modern görüntüsüne uyum sağlamayan toplu konut teslimi olmuşu. Bu dönemde de maalesef benzer bir süreci yaşadığımızı görüyoruz” diye konuştu.

AKP’Lİ VEKİLLERE ÇAĞRI

AKP Milletvekilleri Hamza Dağ ile Alpay Özalan’a çağrıda bulunan İYİ Partili Adar, “Biz İYİ Parti olarak vatandaşlarımızdan bu konuda bize gelen şikayetleri gündeme getiriyoruz. Sonuçta biz Aliağa halkının menfaatlerini ve haklarını savunmakla yükümlü insanlarız. Şu an konut çalışmasının nasıl ilerleyeceği bir muamma... Bu konunun acilen çözüme kavuşması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması gerekiyor. Konuyla ilgili özellikle bölge AKP Milletvekilleri; Hamza Dağ ile Alpay Özalan’a çağrıda bulunuyorum; siz bu bölgenin milletvekilisiniz, vatandaşın oyuyla milletvekili oldunuz. Gelin burayı yerinde inceleyin, görevinizi yapın” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi