Gizem TABAN/İZ GAZETE- AKP’nin 7. Olağan İzmir İl Kongresi Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşen kongreye AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tek aday olarak girerek yeniden AKP İzmir İl Başkanı seçildi. Emniyet güçleri kongre salonunun dört bir tarafında yer alırken kongreye girecek herkese 4 kez arama yapılması dikkat çekti. Ayrıca kongreye katılacak delegelere, basın mensuplarına ve protokole kongrenin bir gün öncesinden Covid-19 testi yapıldı. Salona giriş öncesinde Covid-19 test sonuçları kontrol edildi. Yaklaşık 1 yıldır süren Covid-19 salgını ise kongrede adeta göz ardı edildi, salonda binlerce vatandaş yer alırken sosyal mesafe kuralına uyulmaması dikkat çekti. Salonun kapalı olmasına rağmen yoğun kalabalık oluşması akıllara ‘Pandemi unutuldu mu?’ sorusunu getirdi. Kongreye AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AKP’nin 2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nihat Zeybekci, AKP’li İzmir Milletvekilleri, AKP’li Milletvekilleri, AKP’li il yöneticileri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve AKP İzmir Teşkilatı katıldı. 
 

SÜREKLİ AKP’NİN 2023-2024 HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Kongrede adaylık konuşmasını yapan AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AKP’nin yıllardır iktidarı kazanamadığı İzmir’i 2024’te kazanacağını iddia etti. Sürekli, “Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Genel Başkanımız bana il başkanlığı görevini tevdi ederken ‘Kerem Ali, git İzmir’e 2023, 2024 hazırlıklarını yap’ demişti. Cumhurbaşkanımızın emirlerini yerine getirdik, gece gündüz demeden çalıştık, durmadan da çalışacağız. Hedefimiz büyük; önce 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı, Cumhur İttifakı olarak en yüksek oyla birinci yapacağız, birinci parti olacağız. 2024’te İzmir’de Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçeyi Cumhur İttifakı kazanacak” dedi.

 

ZEYBEKCİ, TÜRKİYE’NİN 3’ÜNCÜ BÜYÜKŞEHRİ İÇİN ‘TÜRKİYE’YE KAZANDIRACAK MIYIZ’ DEDİ
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuşmasında Türkiye’nin 3’üncü büyükşehri olan İzmir için, ‘İzmir’i Türkiye’ye kazandıracak mıyız?’ demesi dikkat çekti. Yerel seçimlerde yaklaşık yüzde 20 oran farkıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partili Tunç Soyer’e kaybeden Zeybekci, Ege’nin İncisi olarak tanımlanan İzmir’e ‘Anadolu’nun İncisi’ tanımlamasını kullandı. CHP Belediyeciliğini hedef alan AKP’li Zeybekci şöyle konuştu: “Anadolu’nun incisi, Türkiye’nin gözbebeği İzmir’i Türkiye’ye kazandıracak mıyız? İzmir Türkiye’ye lazım. İzmir AK Belediyecilik ile tanışacak. Mart 2019 seçimlerinde demiştim; Bunlar bugüne kadar bir şey yapmadı ve yapmayacaklar. İşte 2 yıl geçti taş üstüne taş koydular mı? İzmir’in en küçük derdine çare oldular mı? Türkiye’de başka yerde yağmur yağmıyor mu, İzmir’de yağınca her yer çamur deryasına dönüyor.”

Editör: Haber Merkezi