TUGAY CAN / İZ GAZETE - Son Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, katıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 36. kuruluş yıldönümünde devamsızlıktan atıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gemi İnşaatı Yüksek Lisans Bölümü’nde sürdürdüğü eğitim hayatına geri döndü. Öğrencilik belgesini AKP İzmir eski milletvekili ve Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Rektörlüğü'ne atanan Nükhet Hotar'dan alan Yıldırım, "Çıkardığımız af sayesinde okula dönme imkanı buldum." dedi.

Balçova Kaya Termal Otel'de düzenlenen programa, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’,AKP İzmir milletvekilleri DEÜ mezunlarının yanısıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılması dikkatlerden kaçmadı.

AKP'Lİ REKTÖRDEN AKP'Lİ MECLİS BAŞKANI'NA SÜRPRİZ: DEVAMSIZLIKTAN ATILDIĞI OKULA GERİ ALINDI

İzmir'deki ziyareti sırasında Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 36. kuruluş yıldönümüne katılan Yıldırım, devamsızlık nedeniyle atıldığı Fen Bilimleri Enstitüsü Gemi İnşaatı Yüksek Lisans Bölümü’nde sürdürdüğü eğitim hayatına geri döndü. Öğrenci kimlik kartını DEÜ Rektörü ve eski AKP İzmir milletvekili Nükhet Hotar’ın elinden alan Yıldırım, "Öğrenmenin yaşı yok diyorum. Artık hikayesini anlatmak farz oldu. Yıl, zannediyorum 1979. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa Fakültesi. Mezun olduktan sonra hem çalışıp hem de yüksek lisans yapmaya karar verdik. O ara DEÜ yüksek lisans programı açmıştı. O programın sınavlarına girdik. Kazandık. Kaydımızı yaptık. Ancak kısa bir süre sonra İstanbul Teknik de sınav açmıştı, onu da kazandık. İstanbul’da oturduğumuzdan İzmir’deki yüksek lisans öğrenciliğine devam edemedik. Devamsızlıktan atıldık." diye konuştu.

"KENDİ ÇIKARDIĞIMIZ AF İLE..."

Okuldan atılma sebebinin devamsızlık olduğunu açıklayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü; "Şimdi çıkardığımız aftan dolayı tekrar dönme imkanı bulduk. Ben de DEÜ’nin meşhur mezunlarından değilim ama atılan öğrencisi olarak karşınızdayım." 

HAMDOLSUN 95 YILLIK YÖENTİM DEĞİŞTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, İzmir ziyaretinde ayrıca Kaya Termal Otel'de Sivil Toplum Örgütü temsilcileriyle de buluştu. Yıldırım, "Hamdolsun 16 Nisan 2017'de gerçekleştirdiğimiz halk oylaması sonucu Türkiye'de 95 yıllık yönetim sistemi değişti. Evet- hayır kampanyasında da çetin bir dönem yaşamıştık. 24 Haziran seçimleri de bu halk oylaması sonucu yeni sisteme geçişin uygulamasıydı. Yapılan ilk seçimdi. Sayın Cumhurbaşkanımızı yeni sistemin kurucu başkanı olarak seçtik ve yeni sisteme geçtik. Yeni sistemin meclisi de müşterek oluştu" ifadelerini kullandı.

12 YILLIK PROFÖSÖR POLİSSİZ OKULA GİREMEDİ, DEVAMSIZLIKTAN ATILAN YILDIRIM OKULA KABUL EDİLDİ

Öte yandan Dokuz Eylül Üniversitesi  görevinden 701 sayılı KHK ile ihraç edilen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşen Uysal, geçtiğimiz günlerde fakültedeki odasını tahliye etmeye gitmiş, ancak Dekanlık görevlileri 'Polis gelmeden olmaz' diyerek Prof. Uysal'ın 12 yıldır kullandığı odaya girmesine izin vermemişti. Söz konusu AKP'liler olunca bürokrasinin bu kadar kolay işleyebilmesi ise bu kadar da olmaz dedirtti.

Editör: Haber Merkezi