Twitter'dan açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, "Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim" dedi.

Ünal mesajında, "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim" ifadesine de yer verdi.

CUMHURİYET İLE İLGİLİ SÖZLERİ TEPKİ TOPLAMIŞTI

Ünal, "Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" yönündeki ifadeleri nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de aralarında olduğu pek çok siyasiden tepki almıştı.

Bahçeli Ünal'ı, "Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir” diyerek sert bir dille eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu da Ünal'ın, "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerine "Bu anlayış ne anlayışıdır biliyor musunuz? Bu anlayış SADAT kafasının anlayışıdır" sözleriyle tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu, "Bu tür insanlara en güzel cevabı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vermiş. 'Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikatı gören gerçek alimler çıkabilir' Daha ne desin ya!" ifadelerini kulanmıştı.

Eleştirilere yanıt vermek için dün yazılı bir açıklama yapan Ünal, "Ses bayrağım Türkçe ile gurur duyuyorum. Kendimi Cumhuriyetin fikri hür, irfanı hür bir evladı olarak görüyorum" demişti.

Editör: Haber Merkezi