İZ GAZETE- Geçtiğimiz hafta, İzmir’de yapılması planlanan Onur Yürüyüşü, İzmir Valiliği tarafından yasaklanmıştı. LGBTİ+’lar buna rağmen Alsancak’ta toplanmış ve basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçmişti. Güvenlik güçleri, gösteriye katılanlara biber gazlı müdahalede bulunmuş ve bazı göstericileri gözaltına almıştı.

‘BİRLİKTE YÜRÜMEK DİLEĞİYLE’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sosyal medya hesabında, yerel seçim kampanyasında kullandığı ‘#ÇokSesÇokRenkÇokNefes’ etiketini kullanarak, LGBTİ+ Onur Haftası ile ilgili, İzmir Valiliği’nin yasağına göndermede bulunan bir paylaşım yaptı. Soyer paylaşımında, “Önümüzdeki senelerde birlikte yürümek dileğiyle. LGBTİ+ Onur Haftası kutlu olsun. #ÇokSesÇokRenkÇokNefes #Pride2019” ifadelerini kullandı.

‘AKP’Lİ DAĞ’DAN SKANDAL YANIT’

Soyer’in bu paylaşımına, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan skandal bir yanıt geldi. Dağ paylaşımında, “Toplumsal ifsada yol açacak düşünceleri "Özgürlük” kisvesi altında alenen yaşayarak milli ve dini değerlerimizi hedef alanları can-ı gönülden desteklemek, bu millete karşı yapılan büyük bir ayıptır.” açıklamasında bulundu.

Dağ, bir başka tweette ise “Türkiye Cumhuriyet’inde yaşayan herkesin en değer verdiği kurum anne-Baba-çocuk ve büyüklerinden oluşan ailedir. Aileyi bitirmek teşebbüsü bu milleti bitirme teşebbüsüdür. Bu teşebbüs de akim kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dağ’ın bu paylaşımından sonra, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 17 yıl önce bir televizyon programında söylediği "Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart" sözleri hatırlatıldı.

Editör: Haber Merkezi