Bergama Belediyesi, Pamuk İpliği Sanayii Ticaret Anonim Şirketi’nin 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinde yayınladığı ‘… İnsanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetlerinin geçici olarak erteleneceğini ilan eden genelgesine rağmen yapıldı. Salgına rağmen yapılan toplantıya hissedarların büyük çoğunluğu katılamadı. Toplantı iki kişiyle gerçekleştirildi.

 

TOPLANTI YERİNDE YAPILMADI

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine uyulmamasının yanı sıra toplantı; 18 Mart’ta şirket hissedarlarına (İş Bankası, Tariş, BERKSAV, Bergama Tarım Satış Kooperatifi, Alkan Tarım, gerçek ve tüzel kişiler vs.) gönderilen çağrı metninde belirtilen Belediye Meclis Salonu’nda yapılması kararına da uyulmayarak Bergama Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirildi.
 

İKİ KİŞİYLE OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

Toplantıya Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu’nun yanı sıra Bergama Kültür Sanat Vakfı’nı (BERKSAV) temsilen bir kişi katıldı. Toplantıya katılmak isteyipte koronavirüs önlemleri kapsamında ve yaş sınırı nedeniyle katılamayan bazı hissederlar; toplantının ertelenmeyip aceleye getirilmesine tepki gösterdiği kaydedildi.

İki kişiyle gerçekleştirilen toplantıda şirkete ait tek arazinin Bergama Belediyesi’ne devredilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

GÖNENÇ, “BU ACELECİLİĞİN NEDENİ NEDİR?”

Konuyu toplantı öncesi gündeme getiren Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bu aceleciliğin nedenlerini sormuştu. Gönenç; “Millet can derdindeyken, belediyenin tüm gücünü halkımızın sağlığına harcaması gerekiyorken, yayınlanan genelgeye uymayıp, Genel Kurul Toplantısını yapmaktaki aceleciliğin nedeni nedir? Üstelik genel kurula içinde bulunulan olağan dışı durum nedeniyle birçok hissedarın katılamayacağı ortadayken... Gündeme alınan ‘imar uygulaması’ ile ilgili kasıt nedir? Kültür varlıkları koruma kurulunca başlatılan ‘Endüstriyel Kültür Mirası ve özgün yapı’ olarak tescil edilme süreci başlatılmışken diğer hissedarlardan (İş Bankası, Tariş, BERKSAV, Bergama Tarım Satış Kooperatifi, Alkan Tarım, gerçek ve tüzel kişiler vs.) hisselerini belediyeye devretmeleri niçin isteniyor? Belediye 171.000 m2’lik arsayı da tıpkı futbol akademi ve Kapalı Spor Salonu gibi devir etmeyi mi amaçlıyor?” sorularını yöneltmişti.

AJANS BAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi