İZ GAZETE- CHP İzmir İl Sekreteri Ahmet Yıldız'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Kiraz belediye başkanı Saliha Özçınar Kutlu; Ödemişte genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun katıldığı çiftçi buluşması ile ilgili dün basına ekteki linkteki gibi açıklamalarda bulunmuş. Bu konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapma ihtiyacı duydum.

Kiraz belediye başkanı Saliha Özçınar Kutlu; Ödemişte genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun katıldığı çiftçi buluşmasında konuşan, ülkede yaşanan ekonomik buhran nedeniyle kendi içinde bulunduğu durumu aktaran, bu düzene isyan eden, kendi ilçesinde yaşayan çiftçisine sahip çıkacağına, Fatma ablaya destek vereceğine yalancılıkla suçluyor. AKP’li siyasetçiler ve yerel yöneticiler tüm problemlerde, sorunlarda olduğu gibi mutlaka bir savunma mekanizması oluşturarak ya halkı yalancılıkla suçluyor ya da muhalefet partilerini hedef gösteriyor. Kiraz Belediye başkanı öncelikle şunu bilmeli ki sosyal devletin yapması gereken çiftçisini, köylüsünü, desteklemek ve sübvansiyon sağlamak olmalıdır. AKP hükümetleri sırasında çiftçilere sağlanan sübvansiyonların bazıları kaldırılırken, desteklerde’ de azalmalar görüldü. Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun katıldığı Ödemiş deki çiftçi buluşmasında görüldüğü gibi çiftçi, köylü, üretici perişan durumda Fatma ablanın isyanı’ da bundan; Fatma abla benim ineğim tarlam yok demedi ki, tam tersine 3 inekle başladım 25 ineğe çıktım, tarlamı ekemiyorum çünkü gübre ve mazot fiyatlarına yetişemiyoruz bugün geldiğim nokata’ da her ay 5 ineğimi satıp diğer ineklerimin karnını doyurmak zorunda kalıyorum, her gün zam, zam, zam bu nasıl gidecek artık boğazımıza kadar geldi buna dur diyecek yok mu diye konuştu.

Kiraz Belediye başkanı da AKP’li siyasetçilerin ve yöneticilerin her zaman yaptıkları gibi konunun, sorunun özünden uzaklaşıp vatandaşını, hemşehrisini yalancılıkla suçlamak olmuş; Fatma ablanın isyanı artık bu şartlarda çiftçiliği, hayvancılığı sürdüremeyeceği içindir, bununda sorumlusu yirmi yıllık AKP hükümetleridir. Bir yerel yönetici yönettiği ilçedeki, şehirdeki halkın sorunlarını çözmekle ve hemşehrilerine daha iyi bir yaşam sunmak için onların girişimlerine destek vermekle sorumludur. Türkiye vizyonu olması gereken başka bir tarım mümkün diyen İzmir Büyük Şehir Belediyesi ve Belediye başkanı sayın Tunç SOYER bu kentte yenilikçi, destekçi bir tarım politikası yürütülüyor, sadece bu kentte değil diğer illere’ de destek ve örnek oluyor, bu kapsamda köylüye, çiftçiye, üreticiye tarımsal desteğin yanında hayvancılığın gelişmesi için de binlerce küçük ve büyükbaş hayvan desteği veriyor. Sosyal devletin ve sosyal demokrat belediye başkanı’nın yapması gereken’ de budur ; Halkını, Köylüsünü yalancılıkla suçlayıp azarlamak değil."

Editör: Haber Merkezi