Referandum tartışmaları sürerken, AKP'nin yapılacak sonraki seçim öncesi yeni planlarına ilişkin iddialar ortaya çıkmaya başladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski danışmanlarından olan Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, 20 yeni il hazırlığı yapıldığını ileri sürdü.

"AKP kulislerine yansıyan bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı mevcut il sayımızın arttırılması için yaptığı çalışmayı saraya sunmuş. Taslakta il sayımızın 81'den 101'e çıkarılması önerilmiş. Ancak, R.Erdoğan bunu 99'a düşürmüş. Bu düşüş ile ilgili anlatılan gerekçeye inancım gereği girmeyeceğim!" diyen Takan, "Adlandırılan yeni illere de değinmeyeceğim. Ancak, İzmir, Ankara, Manisa ve bazı Güneydoğu illerimizden yeni iller çıkarılmasının planlandığını ifade edebilirim. Federasyon alt yapısının yeni taşları da... Daraltılmış bölge seçim modelinin hazırlıkları diye de yorumlanabilir. Muhalefetin, Meclis'e gece yarıları gelecek torbalara çok dikkatli bakması gerekiyor. Her ne kadar 2019 işaretleri çakılsa da baskın seçim hâlâ masada. Maçın ikinci yarısı başlamak üzere!" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi