TUGAY CAN / İZ GAZETE - Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 23 Haziran da tekrarlanan İstanbul seçimlerini de arkasında bıraktı. 31 Mart’ta İstanbul’da 13 bin fark oyla seçimi kaybeden AKP iktidarı, 23 Haziran’da ise 806 bin 415’lik bir fark ile seçimi kaybederek büyük bir hezimete uğradı.

23 Haziran seçimlerinde AKP’nin adayı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın aldığı hezimetin ardından yeni bir tartışma başladı.

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın başbakanlık döneminde kullandığı başbakanlık lojmanını kullanıyor olmasına Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri tepki gösterdi.

‘KOLTUK ELİMİZDE KALDI’ DEMİŞTİ

Binali Yıldırım 16 Nisan 2017’de yapılan referandumun ardından basın mensuplarının ‘Görevinizi teslim edemeyeceksiniz, son başbakansınız. Neler söylemek istersiniz?’ sorusuna

‘Koltuk elimizde kaldı. Müzayedeye çıkaracağım’ yanıtını vermişti. Yıldırım’ın başbakanlık görevinin ardından yürüttüğü Meclis Başkanlığı ve Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasında Başbakanlık lojmanını kullanmaya devam etmesi ise ‘Sadece koltuk değil, lojman da elinde kalmış’ yorumlarına sebep oldu.

ADAYKEN MECLİS BAŞKANLIĞI’NDAN İSTİFA ETMEMİŞTİ

Öte yandan Binali Yıldırım Meclis Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, ancak Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmemişti. Yıldırım, 31 Mart yerel seçim süreci içerisinde toplumsal muhalefetin baskısının ardından Meclis Başkanlığı görevinden ayrılmıştı.

İZMİRLİ VEKİLLERDEN BİNALİ YILDIRIM’A ÇAĞRI

Binali Yıldırım’ın sadece İzmir Milletvekili olduğunu ifade eden İzmirli vekiller ise Binali Yıldırım’a İz Gazete aracılığıyla yaptığı çağrı ile lojmanı teslim etmesi gerektiğini belirttiler.

‘BİNALİ BEY’İN BU KONUDA ISRARCI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Bu tür konutlar görev icabı kullanılır. Başbakan ve Meclis Başkanıyken bu lojmanı kendisi kullandı. Ancak Binali Bey artık tıpkı bizler gibi İzmir Milletvekilidir. Bu konutlarda yetkili kişilerin kalması gerekir. Binali Bey’in bu konuda ısrar edeceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

Atila Sertel “Binali Bey en kısa sürede konutu boşaltacaktır diye umuyorum. Binali Bey asla hak etmediği bir yerde oturmaz” dedi.

‘İKTİDAR HALKIN MALINI KENDİ MALI GİBİ KULLANIYOR’

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ise gazetemize yaptığı açıklamada “Bu iktidar halkın parasını, malını kendi parası gibi, kendi malı gibi kullanıyor. Ancak halk 23 Haziran seçimlerinde ‘Bizim yakamızdan düşün, halkın malı halkta kalsın’ mesajını verdi” şeklinde konuştu.

‘KENDİ VARLIĞIYLA EPEYCE EVİ VARDIR’

Binali Yıldırım’a çağrıda bulunan Serter, “Görevi bitmiş birinin o lojmanda kalması hiçbir idareciye yakışmaz. Binali Bey’e hiç yakışmaz. Sanıyorum ki kendi varlığıyla epeyce evi vardır. Lojman millete hizmet verebilecek birine tahsis edilmelidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi