İZ GAZETE - AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, KHK'lı öğretmenleri zabıta olarak görevlendireceği yönündeki açıklamaları nedeniyle tepki gösterdi. 

İzmir Kitap Fuarı'nda 'Nasıl bir yerel yönetim? Nasıl bir İzmir?' konulu konferansta konuşan Soyer'e, KHK ile işlerinden ihraç edilen öğretmenleri belediyede zabıta olarak görevlendireceğini açıklaması üzerine hükümete yakın basın kuruşlarından sonra AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'den de 'terör' tepkisi geldi. 

SOYER'E BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DERSİ (!)

Şengül, KHK ile işlerinden ihraç edilen eğitimcileri, hükümete yakın basın kuruluşlarının yaptığı haberlerde olduğu gibi, FETÖ ve PKK üyesi olmakla itham edip Soyer'e görev tanımı yaptı. Şengül açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile atılan kişileri zabıta olarak işe alacağını söyleyen Sayın Tunç Soyer, İzmir halkı sizi FETÖ'cü ve PKK'lıları belediyeye doldurun diye değil, şehrimize hizmet edin diye seçti. Kendisine görev tanımını yeniden hatırlatıyorum. Düşmana ilk kurşunun atıldığı, vatanseverliğiyle Türkiye'nin sembol şehri olan İzmir, terör örgütleriyle bağlantısı olan kişilere kucak açılacak yer değildir."

Editör: Haber Merkezi