TUGAY CAN / İZ GAZETE - Basın toplantısında Halkların Demokratik Partisi adına konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok, “Yine bir sabah operasyonu ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de gözaltılar gerçekleşti. İzmir’de yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı bilgisine ulaştık.” şeklinde konuştu.

Her seçim öncesi ve muhalefetin yükseldiği dönemlerde AKP’nin gözaltı yöntemini kullandığını savunan Uzunok, “İktidarın bu tutuklama furyası, yerel seçim öncesinde muhalefetin güçlü olduğu İzmir’de de, muhalefetin olduğu her alana müdahale ediyor.” dedi.

'İFLAS EDEN TÜCCAR GİBİLER, BATTIKÇA ESKİ DEFTERLERİ KURCALIYORLAR'

AKP’nin gözaltılarını iflas eden tüccarların eski borç defterlerini karıştırmasına benzeten Uzunok, “HDP olarak gözaltılar rutin olarak karşı karşıya kaldığımız bir şey. Onlar bilmiyorlar ki AKP’nin bu terör uygulamalarını daha güçlü bir şekilde aşıyoruz. 7 Haziran seçimlerinden bu yana, yüzlerce, binlerce yoldaşımız tutuklandı. Şu anda iki Eş Genel Başkanımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız rehin durumdalar. Biz bu ülkede, demokrasiden yana olan insanlar olarak bu saldırıları boşa düşüreceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.

‘İKİ AYRI DAVADAN DOLAYI GÖZALTILARIN GERÇEKLEŞTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ’

Uzunok, “Türkiye genelinde 6 milyon oy almış, Türkiye’nin üçüncü büyük siyasi partisi olarak kentlerimizi belediye başkanlarımız tarafından yönetileceğini düşünüyorum.” dedi. Uzunok, ayrıca HDP’nin tutuklu milletvekili Leyla Güven’e destek çağrısında bulundu.

Basın toplantısının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan HDP İzmir Eş Başkanı Semra Uzunok, gerçekleşen gözaltıların yerel seçim odaklı olduğunu belirtti. Uzunok, “ Menemen kongresi ve sosyal medya paylaşımından dolayı gözaltıların gerçekleştiğini düşünüyoruz. Avukatlarımız şu anda bilgi almaya çalışıyorlar. Gözaltına alınanlar arasında alakasız insanlar da var. Bu AKP’nin başvurduğu bir yöntem. Sürekli geçmişe dönük davaları önümüze sürüyorlar.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi