AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde milletvekilleri ile kahvaltıda buluştu. Toplantının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın grup başkanvekilliğinden "affını istemesiyle" ilgili, "Sayın Mahir Ünal’a bu zamana kadar yaptıklarından, katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Milletvekillerimiz yaptıkları tespitlerle ilgili bilgi verdiler hem de önümüzdeki dönem çalışmalar ayrıntılı biçimde, iller bazında hem de çeşitli ziyaretlerle değerlendirilmiş oldu. Şehir buluşmaları yapıyoruz. İç ve dış siyasetle ilgili olarak arkadaşlarımız, yurt dışı olanlar yurt dışıyla ilgili, çeşitli değerlendirmeleri Cumhurbaşkanımız ile paylaştılar. Hızlı karar alınması değerlendirmeleri yapıldı.

Cumhurbaşkanımız seçime kadar kesintisiz bir çalışma takvimi talimatı oldu. Teşkilat başkanlığımız, seçim işleri başkanlığımız bu çalışmaları kesintisiz sürdürecek. Seçime kadar olan süreçteki çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın talimatlarını aldık. Bütün vekillerimizin görüşlerinin alındığı bir tablo ortaya çıktı.

Sayın Mahir Ünal'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Özlem Zengin arkadaşımız aday gösterildi, seçim çarşamba günü grup toplantısından sonra gerçekleşecek. Özlem Hanım'dan boşalan koltuğa Belgin hanım görevlendirildi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Bu sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'de cari açığın kapatılması için uyuşturucu ticareti yapıldığı' gibisinden belki de Türk siyasi hayatının en vahim, en utanç verici açıklamalardan birine imza attığını görüyoruz. Bunu söyleyenin alnına bu iftira ömrü boyunca yapışacaktır. Biz, uyuşturucu ile ve diğer suçlarla mücadele edildiğinde hedef alınan örgütlerden duyduğumuz sözlerin ana muhalefet liderinde ortaya çıkmasından ibret alıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun polis ve jandarma teşkilatımızdan açık şekilde özür dilemesi gerekir. Bu provokasyon TSK'ya kimyasal silah iddiasının devamıdır. "

Editör: Haber Merkezi