Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti’nin seçimlerde nasıl bir başarı sağlayacağı merak edilirken, yerel seçimde ittifak yapılıp yapılmayacağı, yapılırsa bu hamlelerin sandığa nasıl yansıyacağı da belirsizliğini koruyor. 

2019'da yapılacak yerel seçimlerde gözler uzun yıllardır CHP’nin zaferiyle sonuçlanan İzmir’de olacak.

YILDIRIM’IN İSMİ İSTANBUL İÇİN GEÇİYOR

2014 yerel seçimlerin de aday gösterilen Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın ismi bu dönem İstanbul için geçiyor.

Genel Merkez’in Yıldırım’la ilgili rotasının İstanbul olması nedeniyle İzmir’de seçimlere 1 yıldan az kalmasına rağmen öne çıkan bir isim yok...

TEŞKİLATIN BEKLENTİSİ İZMİRLİ OLMASI

Gerçek İzmir'in aktardığına göre, teşkilatta büyükşehir adaylığı için İzmirli olması, tanınırlık, genel kabül görme, kentin sorunlarına hakimiyet, kentin dinamikleriyle iyi iletişim gibi kriterler öne çıkıyor. 

Parti Genel Merkezi’nin de bu dönem İzmir’de adayın İzmirli olmasına ve kentin genelinde kabul görmesine dikkat edeceği konuşuluyor.

BAKAN FORMÜLÜ OLURSA ZEYBEKCİ

Parti 2014’teki gibi İzmir’de yine bakan formülü kullanmak isterse öne çıkan ismin Nihat Zeybekci olduğu öğrenildi. Zeybekci dışında başka bir Bakanın İzmir’den aday gösterilmesinin düşük ihtimal olduğu belirtiliyor.

VEKİLLER DE LİSTEDE

Kentte mevcut milletvekillerinin neredeyse tamamının ismi Büyükşehir için geçiyor. Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya önde tutulan ikili olurken, kadın aday formülü devreye girerse Nükhet Hotar’ın şansının fazla olduğu ifade ediliyor. Vekiller Necip Kalkan ve Kerem Ali Sürekli’de kentin genelindeki ağırlıkları nedeniyle listede oldukları konuşuluyor.

BAŞKANLARIN İSMİ GEÇMİYOR 

Öte yandan AKP'de mevcut 7 ilçe belediye başkanından hiçbirinin adı Büyükşehir için geçmiyor.

DELİCAN-DOĞAN VE ŞEBOY

İzmir’in dinamiklerine hakim olmaları ve kentte belediyecilik tecrübeleri nedeniyle İl Eski Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve Buca Belediye Eski Başkanı Cemil Şeboy da kulislerde ön sıralarda konuşulan isimler.

BUDAK SÜRPRİZİ

Parti içinde az sayıda isim Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak ismini de Büyükşehir için dillendiriyor.

İŞADAMI FORMÜLÜ OLUR MU?

İşadamı formülünde ise, İTO seçimlerini kazansın ya da kaybetsin Mahmut Özgener, ismi CHP’den de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Başbakan Yıldırım’a yakın bir isim olan Aziz Demir konuşulanlar.

SÜRPRİZ İSİM ŞENGÜL!

Partide ikinci kez il başkanlığına atanan ve İzmir’in dinamiklerine çok hakim olan Aydın Şengül’ün de aday krizinin yaşanması durumunda öne çıkabileceği öne sürülüyor.

Editör: Haber Merkezi