TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir siyasetinde sürpriz bir toplantı yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi, AKP, İyi Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin İzmir İl Başkanları Mövenpick Oteli’nde gerçekleşen toplantıda bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar yer aldığı toplantının ardından İl Başkanları, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dört siyasi partinin il başkanının katılacağı ilan edilen toplantıya MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in katılmadığı açıklandı. Şahin’in rahatsızlığı sebebiyle toplantıya katılmadığı ifade edildi.

‘ORTAK YANLARIMIZI ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ’

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmir için önemli bir başlangıç yaptık. İzmir’i konuştuk, siyaseti konuştuk. Kamuoyunda tartışılıyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir ile projelerin gecikme yaşandığını ifade etti. Gecikmeler bürokrasiden yaşanıyor. Herkes iyi niyetli, hepimiz İzmir'i düşünüyoruz, Büyükşehir ve Ankara görevini yapsın. Önümüzde somut örnekler var. Örneğin, İZBAN. Merkezi hükumet ile yerel idarenin ortak olduğu muhteşem bir proje. Ortak yanlarımızı ön plana çıkarmalıyız. Mesela Konak Tüneli’ne ilişkin bir talep geldi. Konak Tüneli’nde yetki devri Karayolları’ndan sağlandı. Keza Özkanlar Pazar Yeri problemi var. Bornova Belediye Başkanı ve milletvekillerimiz müdahil oldu. Bunun takibini İl Başkanları düzeyinde yapacağız. Bir de bürokratların burada Ankara ile diyaloğu takip edilmesi önemli” diye konuştu.

Sürekli, ayrıca yerelde iktidar durumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nden de taleplerinin olduğunu belirterek “İzmir’de bulunan 5 tane Cumhur İttifakı ilçesinin sorunları ve taleplerini Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e ilettim” dedi.

‘ELEKTRİK FABRİKASI CUMHURBAŞKANI’NDAN ONAY BEKLİYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise  “Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi iktidardadır, yarın ise bir başka parti olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi de yerelde iktidardır. Farklı siyasi görüşlerinin de ihtiyaçlarının karşılanacağı bir siyaset anlayışı önemli ve değerli. Cumhuriyet Halk Partili yerel yönetimlerin projeleri noktasında merkezi hükumet desteği çok önemli. Kentin temel ihtiyaçlarının belirlemek ve çözüm üretmek durumundayız. Burada her şey önce bizim görevimiz. Toplantıda İzmir’in bekleyen projeleri ile ilgili beyin fırtınası yaptık. Bu birlikteliği belirli periyotlar olarak sürdürme noktasında karar aldık. Bekleyen projeler var. Örneğin Tunç Soyer’in ifade ettiği Elektrik Fabrikası’nın devri Cumhurbaşkanı’ndan onay bekliyor. Onay bekleyen Buca Metrosu ve Halkapınar Metrosu projeleri var. Bürokraside bu durumu yavaşlatan bir durum söz konusuysa bu konuda da hareket edeceğiz. Bu davetten dolayı Kerem Ali Sürekli’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘DEVAM ETMESİ YÖNÜNDE TALEBİMİZ VAR’

İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bu akşam benim için önemli bir akşam. İlk defa İzmir’i yerelde yönetenlerle hem de hükumet kanadından temsilcilerin bulunduğu bir toplantı gerçekleştirdi. Kerem Ali Sürekli’ye teşekkür ediyorum. İyi Parti olarak 2,5 yıllık bir partiyiz. Parti olarak İzmir'de yönetimde olduğumuz Tire Belediyesi için hem Deniz Yücel’den hem de Kerem Ali Sürekli beyden talepte bulunuyorum. Bu toplantıların devam etmesi yönünde talebimiz olacak” dedi.

Karşıyaka’nın stat problemini de dile getiren Kırkpınar, “Karşıyaka stat istiyor stadını istiyor. Bu konuda da Kerem Ali bey iyi niyetini ortaya koydu” şeklinde konuştu.

‘URLA İLE İLGİLİ KONUŞMADIK’

Kayyum atanan Urla Belediyesine ilişkin herhangi bir görüşmelerinin olmadığını ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Belediye Başkanımız ile ilgili bir kamu davası başladı. Kayyum atanması ile ilgili bir rahatsızlığımız var. Belediyeciliği ile ilgili herhangi bir iddia dahi yok. Biz kayyum atanmasını doğru bulmuyoruz. Belki ilerideki toplantılarda bu konuda görüşme sağlanabilir” dedi.

'KARAKAYALI SÜRECE DAHİL OLACAKTIR'

Kemalpaşa’da yapılması planlanan Demokrasi Üniversitesi’ne ilişkin konuşan Deniz Yücel, Kemalpaşa Belediye Başkanı'nın sürece dahil olacağını kaydetti. Yücel, “İyi bir yönetici sorun çözer, sorun yaratmaz. Bürokraside problem yaşanıyorsa biz bunu açmakla mükellefiz. Ben önümüzdeki günlerde Kemalpaşa Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı’nın da sürece dahil olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi