İZ GAZETE- Konak Belediye Meclis üyesi aday adayı Özgür Çağlar Akova canlı yayında Konak’ın sorunlarına ve planlanan projelere dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Parti Meclisi toplantısında onaylananKonak Belediye Başkan adayı Abdül Batur’un adaylığına yönelik açıklamalarda bulunan Akova, “Narlıdere’de 20 yıldır başarılı bir belediye başkanlığı yürüten Sayın Abdül Batur’un tecrübesi ve birikimleri ile alabileceğimiz maksimum oyla Konak’ımız için başarılı olacağına inanıyorum.” açıklamalarında bulundu.

Siyasi hayatında üyesi olduğu birçok dernek ve odada çalışmalar yürüten Akova, bir kentin tasarlanmasında sivil toplum örgütlerinin de söz sahibi olması gerektiğine dikkat çekti.  Akova, “Siyasetin ilimize, ilçemize hizmet etmek için bir araç olduğunu düşünüyorum. Siyaset bir gelir veya rant kapısı olmamalıdır. Siyaset bir insan kazanma sanatıdır ve insanlarımıza hizmet etmek için bir araç olmalıdır.” ifadelerini kullandı. Temel önceliklerini önce birlik, insan, ahlak ve iş olarak nitelendiren Akova, çalışmalarında bu temel önceliklerle birlikte ayrım yapmadan her bir vatandaşın yanında olacağını belirtti.

"AMACIMIZ KONAK İÇİN HİZMET ETMEK"

Olanaklar dâhilindeKonak Belediyesi’nde en iyi çalışmaların yürütüldüğünü belirten Akova, gelecek dönemlerde de Konak Belediye Meclisi’nin imkânlarıyla en iyisini yapmaya talip oluğunu belirtti. Konak’ta ikamet eden belediye meclis üyesi aday adayı Akova, bir Anadolu mozaiği olarak nitelendirdiği Konak’ta halka dokunan farklı projelerle Belediye Meclisi’nde yer almak istediğini açıkladı. Konak Belediye Meclisi’nde 37 üye ve çeşitli alt komisyonların yer aldığını belirten Akova, “Aslında her bir meclis üyesi,yereldeki milletvekilidir. 112 mahallesi bulunan Konak’ın her mahallesinin sorunlarını Belediye Meclisi’nde tartışmalıyız ve çözümlerini üretmeliyiz ki Konak için hizmet edebilelim.” dedi.

Konak’ta ikameteden vatandaşlardan aldığı geri dönüşlere göre ihtiyaç duyulan projeleri açıklayan Akova, “Öncelikli hedef kitlemizin kadınlar ve gençler olduğunu düşünüyorum. Dezavantajlı bölgelerimizde yaşayan kadınlarımızın ürettikleri ürünleri bir kooperatifle bir araya getirerek daha geniş bir kitleye ulaştırabiliriz. Gençlerimiz, çocuklarımız için mevcut yeşil alanların, parkların, bahçelerin sayılarını arttırabiliriz. Üniversiteli gençlerimiz için Konak Metro’suna yakın bölgelerde öğrenci yurtları yapabiliriz. Turizm konusunda müzeleri arttırılabilir, Avrupa’nın en büyük açık pazarı olan Kemeraltı’mıza dikkat çekilebiliriz. Çalışan annelerimizin çocukları için güvenle bırakabilecekleri kreşler kurabilir veya sayılarını arttırabiliriz. Engelli yurttaşlarımıza yönelik projelerimizin de geliştirilebileceğine inanıyorum.Yurttaşımızı dinleyerek, dertlerine derman olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

"KONAK İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK"

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve ilçe örgütü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantılarda diğer meclis üyesi aday adayları ile bir araya geldiğini belirten Akova, 19 Şubat’ta açıklanması beklenen meclis üyesi aday listesinde yer almaması durumunda da partisi için çalışmalara devam edeceğini belirtti. Akova Konaklı seçmene yönelik, “Amacımız Konak’a hizmet etmek fakat takdir İzmirli halkın. Hem Konak özelinde hem İzmir genelinde halkımızın Cumhuriyet Halk Partisi’ni tekrar iktidara getireceğine inanıyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, iletişimimizi daha da arttırarak çalışmalarımızı yapacağız. Muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek ve esnaf odalarımızın da söz ve karar sahibi oldukları projelerle birlikte Konak Belediye Meclisi’nde hizmet etmeyi hedefliyorum.” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi