İZ GAZETE- Gazeteci Uğur Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları AKP’li Binali Yıldırım ve CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun bir araya geleceği televizyon programında moderatörlük yapmayacağını açıklamıştı.

‘ÇÜRÜME HAD SAFHADA’

‘Kitle İletişimi’ konusunda yaptığı bilimsel çalışmalarla tanınan yazar ve üniversite öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Şahin konuyla ilgili sosyal medya hesabından ‘Uğur Dündar niçin çekildi?’ başlıklı bir paylaşımda bulundu. Dündar’ın aynı zamanda yakın arkadaşı olan Şahin, “Türkiye’de siyaset ve toplum hasta. Uğur Dündar, bu işi yapsa çok ağır bir saldırı kampanyasının ve özellikle sosyal medya lincinin hedefi haline getirilecek, lime lime edilecekti. Üstelik bu tek taraflı değil, iki taraflı olacaktı. Sonucun tüm sorumluluğu üzerine yıkılacaktı. Uydurma, hakaret ve iftirada sınır tanımayacaklardı. Türkiye’nin acilen tedaviye ihtiyacı var. Türkiye’de çürüme had safhada.  Her yanı sarmış durumda. Uğur Dündar bence bu yüzden çekilmiştir.” dedi.

Haluk Şahin’in yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

UĞUR DÜNDAR NİÇİN ÇEKİLDİ?

Yıldırım ile İmamoğlu arasındaki televizyon moderatörlüğünü yapmaya en layık ve ehliyetli kişi kuşkusuz Uğur Dündar’dır. Kendisi de bu göreve talip olmuş, yapılan teklifi kabul etmişti. Ama sonra vazgeçti.

Niçin mi? Çünkü Türkiye’de siyaset hasta. Çünkü Türkiye’de toplum hasta. Bunları kendisiyle konuşmadan yazıyorum: 

Uğur Dündar eğer fevkalade hazır ve ehliyetli olduğu bu işi yapsa çok ağır bir saldırı kampanyasının ve özellikle sosyal medya lincinin hedefi haline getirilecek, lime lime edilecekti. Üstelik bu tek taraflı değil, iki taraflı olacaktı.

Sonucun tüm sorumluluğu üzerine yıkılacaktı.  Vay, şu soruyu niçin sordun, şu soruyu niçin sormadın, şu soruyu ne maksatla sordun, ya şunu ne maksatla en sona sakladın, vb. vb.

Yedi sülalesinden girilecek,  yemek faturalarından çıkılacaktı. Uydurma, hakaret ve iftirada sınır tanımayacaklardı

50 yıldır bu işi başarıyla yaptığını kanıtlamış,  yaşını başını almış bir kişi böyle bir iğneli fıçıya girmeyi niçin kabul etsin?

Toplum olarak başlıca ruhsal hastalığımızın paranoya (evham)  olduğunu yıllardır yazarım.  Bu kalıtsal hastalığımız sosyal medyanın tahriki ile iyice azgınlaştı. Sürekli olarak birilerinin bize kötü bir şeyler yapmasını bekliyoruz.  Sürekli olarak her şeyi başkalarının parmakları ve hayali “proje”leri ile açıklıyoruz.

Ve, böylece, aklımız sıra, sorumluluktan kurtulmuş oluyoruz.

Ne bölünmesi; karşılıklı konuşamayacak haldeyiz!

Türkiye’nin acilen tedaviye ihtiyacı var.  Türkiye’nin acilen pencerelerini açıp içerisini havalandırmaya, çekmecelerde birikmiş eski şişeleri atmaya, kokuşmuş köşeleri dezenfekte etmeye ihtiyacı var.

Klasik demokrasinin kurucu bilgeleri bu nedenle iktidar süresini azami sekiz yıl ile sınırlamışlardı.  Yoksa iktidar çürütür diyorlardı. 

Türkiye’de çürüme had safhada.  Her yanı sarmış durumda.

Uğur Dündar bence bu yüzden çekilmiştir.

HALUK ŞAHİN KİMDİR?

Prof. Dr. Haluk Şahin, gazeteci, yazar, TV programcısı, üniversite öğretim üyesi.

Bursa Erkek Lisesi'nden ve sonrasında 1964'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1972 yılında ABD'de Indiana University'den gazetecilik yüksek lisansı, 1974 yılında ise aynı üniversiteden kitle iletişimi dalında doktora derecesi aldı. Amerikan üniversitelerinde dersler verdi. Kitle iletişimi konusunda yaptığı araştırmalar ve dünyanın önde gelen bilimsel iletişim dergilerinde ve kitaplarda yayınlandı(Journal of Communication, Journalism Quarterly, Media Culture and Society gibi.) Pek çok uluslararası konferansa katılarak bildiriler sundu. Medya sektöründe çeşitli görevlerde bulundu. Genel Yayın Yönetmenliği (Nokta, Tempo), araştırma bölümü başkanlığı, danışmanlık ve köşe yazarlığı yaptı (Politika, Nokta, Hürriyet, Hürgün, Gazete, Güneş, Cumhuriyet. 1992 yılından 1999'a dek Arena programının editörlüğünü yaptı. Aynı zamanda Kanal D Haber Koordinatörlüğü görevinde bulundu.

Birçok televizyon programının yapımına da imzasını attı. Kitaplar ve Düşünceler (TRT, 1974), Gerçek Peşinde ve Sözün Özü (1997) bunlardan bazılarıdır. TV8'de Biz Böyleyiz adlı programı sundu, 2009 yılında aynı kanalda Yüksek Siyaset programını sundu. 1998'den bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi Televizyon Gazeteciliği Program Koordinatörüdür.

Editör: Haber Merkezi