İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Foça Belediye Başkan Aday Adayı olacağını duyuran Gürol Türkmentepe yaptığı açıklamada, "Benim ailem 130 yıldır Foça’da yaşıyor"dedi.

‘AİLEM 130 YILDIR FOÇA’DA YAŞIYOR’

Ege Postası’nda yer alan haberde kendisinin Foça’ya dışarıdan gelen bir isim olarak yansıtılmasının yanlış bilgi olduğunu belirten Türkmentepe, " Biz 130 yıldır Foça’nın bereketli toprakları Gerenköydeyiz ki hala evim orada. Benim dışarıdan gelen bir aday olduğumu ifade eden haber, bilgi eksikliğinden kaynaklanarak halkın yanlış bilgilenmesine yol açmış durumda. Cumhuriyet Halk Partili olarak İzmir’in her noktasında siyaset yapmış olsamda özümde Foçalıyım. 15 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesinde görev yapmış olmam benim Foçalı’lığımdan bir şey götürmez. Aksine çünkü orada görev yaparken de Foça’ya ve Foçalılara çalışıyor, hizmet ediyordum. "diye konuştu.

‘FOÇA İÇİN ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYUYORUM’

Basının halkın haber alma hakkını gözettiğini belirten Türkmentepe, "Basın siyasi baskılara ve ekonomik sıkıntılarla birlikte bir çok sorunla baş etmek zorunda. Özellikle yerel basının, halkın haber alma hakkını gözettiği için oldukça değerli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden yanlış bilgi vermekten imtina etmeliler" diye konuştu. Foça için yaşayıp her adımını Foça için attığını belirten Türkmentepe, "Foçalıyım ve Foça için çalışmaktan gurur duyuyorum. Daha iyi bir kent yaratmak için adayım dışarıdan değil Foça’nın bereketli topraklarından geliyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi