Bir günlüğüne geldiği İzmir’de HDP’nin seçim çalışmalarına katılan Şık, ilk olarak İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Parti yöneticileri ile birlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve cemiyet yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Şık, seçimlere ve gazetecilik mesleğinin bugün gelmiş olduğu noktaya dair sohbet etti. Seçimleri “ikinci kurtuluş savaşı” olarak niteleyen Ahmet Şık, “Demokrasi mücadelesi, iğneyle kuyu kazmak gibi. Siyasi parti kılığına girmiş mafya grubu, devleti yağmalıyor. Şunlardan bir kurtulalım da iyi bir gazete kuralım” şeklinde konuştu. Şık, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ise, “Muharrem Bey’in Diyarbakır mitingi her şeyi gösterdi, resmi açıklamaya gerek kalmadı. Halk, birlikteliği kendisi gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

Ahmet Şık ve HDP İzmir milletvekili adayları, İnsan Hakları Derneği’ni de ziyaret ederek, derneğin hazırladığı kayıplar ve hasta mahpuslar taahhütnamesini imzaladılar. Ziyaret sırasında konuşan İHD temsilcileri, özellikle cezaevlerinde tutuklu ve hükümlerin çok kötü koşullarda yaşam sürdüklerini ve 1100’den fazla hasta tutsak bulunduğunu, bu sorunlara dair milletvekillerinden çalışma talep ettiklerini ifade ettiler.

HDP milletvekili adayı Mehmet Aker ise taahhütnameleri imzalayıp gerek parlamento içinde, gerekse parlamento dışında hasta tutsaklar ve kayıplar için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Bir diğer milletvekili adayı olan Serpil Kemalbay da böyle bir taahhütname imzalanmasının “abes” olduğunu ifade ederek, “Bir şeye kutsiyet atfedeceksek bu yaşam hakkı olmalıdır. Bu hakkı savunmak hepimizin temel görevidir. Maalesef Türkiye’de en çok saldırılan haklardan biri insanların, canlıların yaşam hakkıdır” dedi. Konuşmaların ardından aralarında Ahmet Şık’ın da yer aldığı adaylar taahhütnameleri imzaladılar.

Editör: Haber Merkezi