İZ GAZETE - İz Web TV'de yayınlanan 'Özgür Coşkun ile Başkanla Başbașa' programının konuğu CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemit Balyeli, soruları cevaplandırdı.

Kemalpaşa İlçe kongresinden bahseden Balyeli, "Önceki İlçe başkanımız, 12 yıl ilçe başkanlığı yaptı, biz de yeni biri gelmesi gerektiğini düşündük. Bizim sloganımız değişimdi, delege de öyle takdir etti. Böylece ilçe başkanı olduk" dedi. 

'DELEGENİN İRADESİ SANDIĞA YANSIDI' 

Balyeli, cumartesi günü yaşanan il kongresine yönelin konuşarak, "Bu kongrenin özelliği, bir uzlaşı adayıyla tek aday çıktı. Partimizi iktidara taşıyacak kadroları seçtik. Delegenin iradesi sandığa yansıdı. Cansız bir seçim olduğu düşünülüyor, ama ben buna katılmıyorum. İl başkanımızın aldığı başkanlık oyu sandığa yansıdı ama buradan kimseye ekmek çıkmaz. Delege hem başkanlığına hem kurultay delegeliğine onay verdi. Pusula ve tek aday olmasından kaynaklanan bir tartışma var ama onlar da açıklandı. Cüneyt Oğuz arkadaşımız aday olmalı mıydı, evet olabilirdi. Sonuçta elini taşın altına koydu, bir cesaret gösterdi. Yani alınan imzalar kabul edilip adya olabilirdi. Hoş bir jest olabilirdi. Ama bu oradaki divanı takdiridir" dedi.  Buradaki sürecin bir sebebi olduğunu ifade eden Balyeli, "İktidara yürüyoruz. Dışarıdan da içeriden de tek yumruk olmalıyız. Eninde sonunda irade sandığa yansıdı" dedi.  Balyeli, Deniz Yücel'e destek olduklarını söyleyerek, "Bundan sonra da yine birlik beraberlik ve uyum içerisinde il başkanımızın yanındayız. Bir çağrıda bulunayım, otuz ilçe başkanı tekrar bir araya gelmeli. Kongre öncesi gibi kongre sonrası da il başkanımızın yanında olmalıyız" ifadelerini kullandı. 

'İNSANLAR KENDİLERİNİ YAKIYOR' 
Türkiye'nin çok ağır sorunları olduğunu vurgulayan Ahmet Cemil Balyeli, "İşsizlik yüzde 14 olarak açıklandı ama gerçek veri bu değil. Belediyeye gelen cv'nin haddi hesabı yok. İnsanlar kendilerini yakıyorlar. Türkiye'nin dış politikası da ortada. Derli toplu bir dış politikası da önemli değil. Şu an kavgalı olmadığımız komşu yok. Bizim de yapmamız gereken parti için mücadeleleri bırakıp iktidar yolunda yürümek" dedi. 

'BORCA TAKILMIYORUZ' 
İlçe Başkanı olduktan sonraki icraatlarına yönelik konuşan Balyeli, "Kemalpaşa'ya gelir gelmez üyelerimizi arttırdık. Etkinlikler düzenledik. Ve il kongre sürecinin bitmesinin ardından çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Bir gençlik merkezi yapılması gündemimizde. Kiraz alım yerleri yapılacak. Tabii ki de borcumuz var ama borca takılmıyoruz, başkanımız da takılmıyor. İnsanların insanca yaşaması gerekir" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYE KİMSENİN MALI DEĞİL' 
Kemalpaşa Belediye Meclisi'nin çoğunluğunun AKP'de olduğunu ifade eden Balyeli, "Bunun yarattığı bazı sorunlar var. Ama insana yaradığını düşüneceğimiz projelerde sorun çikarmayacakla düşünüyoruz. Sonuçta belediye kimsenin malı değil, belediye hizmet yeri. Başkanımız da hizmet etmeye elinden geldiğince uğraşıyor. O yüzden belediyeyle meclis uyumlu çalışmalı. Biz hizmet için oradayız" dedi.

'KEMALPAŞA'YA ÜNİVERSİTE GELSİN'
Balyeli, Kemalpaşa'ya bir üniversite gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Başkanımız bir eğitimci, o yüzden eğitime önem veriyor. Kemalpaşa'ya üniversite getirmek onun hayali. Bu konuyu siyasetleștirmek isteyenler var ama bence belediye meclis üyelerimiz dahil, herkes Kemalpaşa'ya üniversite getirmek istiyor. Kim yapacak mevzusu olur ama üniversite gelsin de onlar yapsın, biz destek vermeye hazırız. Başkanımız da bunu defalarca dile getirdi, yeter ki Kemalpaşa'ya üniversite gelsin" dedi.

'KEMALPAŞA'NIN KURUTLTAY DELEGELERİ'

İl kongresinde kurultay delegesi de seçilen Balyeli, Kemalpaşa’dan listeye girenleri de şöyle değerlendirdi: “Bir arkadaşımız disiplin kuruluna, bir arkadaşımızda kurultay delegeliğine aday oldu. Kurultay delegeliğine aday olan arkadaşımız Nevzat Efe gençlik kotasından listeye girdi. İl disiplin kuruluna aday olan arkadaşımız Ahmet Yılmaz birinci yedek oldu. Yönetim kuruluna aday olan arkadaşlarımızdan Bülent Oray otuz dördüncü, Mehmet Karadağ’da kırk dokuzuncu oldu. Buradan hepsini de kutluyorum. Şu anda Kemalpaşa’nın iki tane kurultay delegesi var, kesin liste açıklanmamakla birlikte. Ben tüm kurultay delegesi arkadaşlarla örgütlü olarak il kongresinde verilen mücadele için bütün arkadaşlarımı kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi