İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik, parti tarihinin en ciddi saldırılarının olduğu bir dönemde İzmir İl Kongresi toplanacak. Adaylar son hafta boyunca ilçeleri gezerek destek ararken, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’ın görevden uzaklaştırılması gündeme bomba gibi düştü. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasından sonra saldırıların devamını beklediklerini ve sıranın İzmir’e gelebileceğini söylemişti. İlçe kongreleri bu iddia üzerine yapılan konuşmalar ile geçerken, İl Kongresi öncesinde de Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alındı.

 “BU BİR DARBEDİR”

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’ın görevden alınmasına, CHP İzmir İl Başkanlığı için adı geçen en güçlü iki adaydan da tepki geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı adayı’ diyerek desteklediği Deniz Yücel, kişisel sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Yücel, “Seçilmiş bir belediye başkanının ve meclis üyelerinin, yargı kararı olmadan görevden alınması milli iradeye ve hukuk düzenine vurulmuş bir darbedir” dedi.

“BİAT ETMEYEN TEK BİR KURUM İSTEMİYORLAR”

Bir diğer aday olan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise, gelişme ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Türkiye'de kendilerine biat etmeyen, Mustafa Kemal Aydınlığı için hizmet üreten tek bir kurum istemiyorlar!  Yıllardır savunucusu göründükleri ‘Milli İrade’yi, herhangi bir hukuksal gerekçe ve yargı kararı olmadan çiğniyorlar! Seçimle alamadığınız hiçbir belediyeyi, bu zorbalıklarla da alamayacaksınız! Beşiktaş Belediye Başkanımız Murat Hazinedar'a yapılan bu siyasi saldırıyı kınıyorum. Güneşi ufuktan doğuracak olan yine CHP iktidarı olacaktır!”

Editör: Haber Merkezi