EZGİ KURNAZ/ İZ GAZETE- Mevcut hükümete karşı güçlü bir tutum sergilemek için bir araya gelen 6’lı Masa ittifakından sonra Memleket Partisi’nin de Zafer Partisi, Doğru Parti, Adalet Partisi’nin yer aldığı 4’lü ittifak çalışmalarında olduğu konuşuluyordu. Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz siyasete çözüm getirmeyi amaçladıklarını söylerken, “Memleket Partisi resmi olarak hiçbir ittifak kurmuş değildir. Biz ittifak arayışından ziyade, sıkışmış olan siyasete bir çözüm getirebilme arayışındayız. Toplumun her alanına dokunmayı amaç edindik. İttifaklara ayrılmayı mecbur görmek ve 85 milyon insanı, 60 milyon seçmeni gruplaştırmak doğru değil” dedi.

‘CHP’NİN OKU KIRILDI’

Uzun süre CHP’de siyaset yaptıktan sonra istifasını veren ve Muharrem İnce başkanlığındaki Memleket Partisi’nde İzmir İl Başkanı olarak siyasi hayatına devam eden Cüneyt Oğuz, partilerin gözetmesi gereken tek yolun millet menfaati olması gerektiğini söyledi. Oğuz şöyle devam etti:

“Türk insanının menfaatlerini ön planda tutan bir arayış en doğru yol olacaktır. Biz laik bir partiyiz, laik olmalıyız. CHP’nin 6 ilkesi, 6 oku var. CHP bugün bakıldığında o oklardan birini kırdı. Laiklikten uzaklaştı. Kurucu değerlerinden uzaklaşmış, anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili taviz verici yaklaşımları olan bir CHP görüyoruz. Uçurumun kenarına sürüklemiş bir hükümet varken ana muhalefetin iktidarın en büyük adayı hatta seçimin kazanını olması gerek ancak oy artışı bile gözlenmiyor. Siyaset ve politika üretemez hale gelip demokrasiye bir darbe oldular. Memleket Partisi, değerlerine sahip çıkan, ulusal çıkarlarını dünya güçlerinin önünde tutarak bu ülkeyi yönetmeye aday bir partidir.”

‘SAHTE OYUN ÖNÜ AÇILIYOR’

“Herkesi kucaklayacağız” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Oğuz, farklı fikirlere sahip grupların bir bütün olması yönünde birleşen 6’lı Masa hakkında görüşlerini bildirmeye devam etti. Asıl önemli olanın kimin seçileceği değil kimin seçeceği olduğunu vurgulayan Oğuz, doğruyu yansıtmayan seçmen sayısının sahtekârlığa yol açacağını dile getirdi. Oğuz, “Bütünlük sadece 3-5 partiyle sağlanamaz. Bu alanın daha geniş tabana oturtulması lazım. Yöntemler konusunda sıkıntılar görüyoruz. Mevcut iktidarı oradan indirmek istiyorsanız sizi kimin seçeceğini, kim için aday olduğunuzu bilmeniz gerek. Önümüzdeki seçimlerde 200 bin sandık kurulacak. 200 bin sandığın Memleket Partisi tarafından korunması mümkün değil. CHP’nin koruması da mümkün değil. Önümüzdeki seçimlerde hiç oy kullanmayan seçmen sayısı 4.9 milyon civarı tahmin edilirken 5 Haziran itibariyle bu rakam 3 milyon 700 olarak öngörüldü. Kılıçdaroğlu ısrarla 7.5 milyon seçmen olacak diyor. Bu bilgiler yanlış ve seçimde hile yapılmasının, sahte oy kullanılmasının önünü açıyor. 31 Aralık 2019 seçiminde 60 milyon insan oy kullanmışken doğru hesaplamalar ile 2023 seçimindeki seçmen sayısının 64 milyonu geçmemesi gerektiğini görüyoruz” dedi.

Günümüz Türkiye şartlarında halkın kurumlara olan güvenini yitirdiğini ve tarımdan eğitime her alanda yeni yapılandırmaların şart olduğunu düşünen Başkan Oğuz, “Memleket Partisi Türkiye’nin sorunlarını tespit edip projeler hazırlayan ve hiçbir ego gözetmeksizin bu projeleri diğer partilerle de paylaşmış bir partidir. Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkeyken bugünkü duruma gelmiş olması özellikle tarımda acil bir yeni politika anlayışı gerektirdiğini gösterir. Yanlış politikalar sonucu bu hale gelmiş olduk. Seferberlik sağlayıp ekilmeyen toprak, bacası tütmeyen fabrika bırakmamalıyız. Bunlar hakkında çalışıyoruz.

ADAY DEĞİL SEÇMEN

Bazı anket şirketlerine göre Millet İttifakı’nın özellikle de CHP’nin son dönemlerde daha fazla oy alıyor olmasının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Cüneyt Oğuz, “Kimin aday olacağını değil, kimin seçeceğini belirlemeliyiz. Eğer bir ittifak yapıyorsak aday değil seçmen önemli olmalı” dedi.

Oğuz, partinin vatandaşlar için var olduğunu söyleyerek, “Memleket Partisi bu ülkeyi gerçek anlamda seven bir partidir. Bu ülkenin standartlarını yükseltebilmek için çalışır. CHP 2023’te hazineden 1 milyarın üzerinde para alacak. Bu parayı barajı geçen her parti alır. Eğer sizde gerçekten bu vatan için bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız bu paraları parti için değil vatan için kullanalım ve hiç yoksa raflardaki ürün fiyatlarını düşürelim” şeklinde ifadelerde bulundu.

Memleket Partisi’ndeki konumundan duyduğu gururu dile getiren Oğuz Memleket Partisi’nin İzmir için konumundan bahsetti. Oğuz,  “Bu seçimde partinin baraj sorunu olmayacak, milletvekili çıkartacaktır. Cüneyt Oğuz’un aday olup olmayacağı soruluyor ki cevabı nettir. Ben kurucu başkan olarak geldiğim İzmir Başkanlığı görevine örgütlenme çalışmaları yapmak üzere geldim. Gururla sürdürdüğüm başkanlık görevime devam edeceğim.” Dedi.


 

Editör: Haber Merkezi