Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) dün yapılan MYK ve PM toplantılarının ardından milletvekili aday listeleri büyük ölçüde kesinleşirken, gözler Yüksek Seçim Kurulu (YSK) teslimine çevrildi. 

Parti kulislerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ufak çaplı değişikliklere gidebileceği iddia ediliyor.

CHP'de PM sonrası belli olan listeler örgütte tepkilere neden olurken, toplantıda kürsüye çıkıp tek eleştiri getiren isim olan İzmir Eski Milletvekili ve Eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'den önemli açıklamalar geldi.

PARTİ İÇİ İKTİDAR SAVAŞI

Aksünger şunları söyledi:

Listelerden genel anlamda memnuniyetsizim. Sadece İzmir ve kendim için söylemiyorum. Kurultayda kalmış yönetimin aklı... Parti içi iktidar savaşını gösteren listeler var. Partiye yazık ediyorlar. Hiç hoş değil. Sembol olmuş isimleri değerlendirmemek biçmek bunlar doğru değil... 
Kürsüye çıkıp söyledim. Tek adama karşıyız ama parti içinde de tek adama indirgeme çabası var bir ekip aracılığıyla... Bakanlar Kurulu olacak MYK’nın yazılmaması lazımdı.  Bazı kentlerle ilgili özellikle örgütte emek vermişler es geçilmiş. Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Haluk Pekşen gibi isimleri basit şekilde dışarıda bırakmışlar. Ne yazık ki CHP kendi içi iktidar refleksini kıramıyor.
Belediye başkanlarının partiyi yönetme ihtirasının partiyi getirdiği nokta bu. Dava adamıyım, partiliyim. Mitinglerde çalışacağım.” Aksünger CHP'de aday başvuru mesaisinin bitmesinin ardından listelerin açıklanmasına bir kaç gün kala Genel Merkez'e dosya teslim ederek İzmir aday adayı olmuştu. 

GERÇEK İZMİR

Editör: Haber Merkezi