YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE - Yargıç güvencesinin, tarafsız, bağımsız ve adil yargılamanın ortadan kaldırıldığı ve yargının tamamen bir partinin güdümüne girdiği bir sürecin yaşanıldığını söyleyen İzmir Alevi Kültür Derneği ve Yamanlar Cemevi Başkanı Mehmet Bozkurt, “Adalet ve Demokrasi tüm Türkiye Halklarının ortak sorunudur ve yüzyıllardır haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayan biz Alevilerin, demokratların ve ilericilerin her platformda dile getirdiği en önemli talebidir.” şeklinde konuştu.

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra başlayan, artan baskıcı politikaların, 15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek had safhaya ulaştığını belirten Mehmet Bozkurt, “Halkın seçtiği vekiller cezaevlerine atılmış, belediyelere kayyumlar atanmış, KHK’larla bir gecede onlarca gazete, televizyon, sivil toplum kuruluşu kapatılmış, yüzlerce gazeteci cezaevlerine atılmış, yüzlerce akademisyen ihraç edilmiş, on binlerce kamu çalışanı işinden edilmiştir. İşini geri istediği için, adalet talebi ile açlık grevine başlayan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen hapse atılmış, ölüme mahkum edilerek susturulmaya çalışılmıştır.” dedi.

Bu karanlık tablo içinde, ‘Adalet Yürüyüşünü’ anlamlı ve çok önemli bulduklarını, adalet talebinin toplumun tüm kesimleri tarafından sahiplenilmesi gerektiğini söyleyen Bozkurt, “Adalet Yürüyüşü’nü destekliyoruz ve yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz. ‘Faşizme karşı birleşemeyenler, Faşizmin zindanlarında buluşurlar.’ Kaybettiğimiz hak, özgürlük ve adalet taleplerimizi ancak mücadele ederek kazanabiliriz.” dedi.

Mehmet Bozkurt açıklamayı şöyle bitirdi: “Adalet Yürüyüşü 9 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul Maltepe’de büyük bir mitingle taçlandırılacaktır. Mitinge imzaları bulunan örgütler olarak katılacağımızı basına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Ayrıca sözlü çağrıda da bulunan Başkan Bozkurt, “Miting için 8 Temmuz akşamı ‘Yamanlar Cemevi’ önünden otobüsler kalkacaktır. Mitinge katılacak olanlar, yasalar gereği, isimlerini yazdırmak zorundalar.” dedi.

İmzacı Kurumlar; ‘İzmir Alevi Kültür Derneği’, ‘Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri İzmir Şubeleri’, ‘Zübeyde Hanım Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği’, ‘Alevi Kültür Dernekleri Bayraklı Şubeleri’, ‘Çorum Dernekleri Federasyonu’, ‘İzmir Bingöllüler Derneği’, ‘Karlıova Yedisu Kültür ve Dayanışma Derneği’, ‘Karabağlar Alevi ve Yöre Dernekleri Platformu’, ‘Eskişehirliler Aksev Vakfı’, ‘ESDER İzmir’, ‘Sivas Kangal Hamal Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’, ‘Tokat İli Zile İlçesi Güzelbeyli Beldesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’

Editör: Haber Merkezi