İZ GAZETE- İz Web TV'de yayınlanan Doğan Beyazgül ile İzmir Notları programının konuğu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, soruları cevaplandırdı. 

Zorlu Holding'in Pasaport'a yapmak istediği 146 metrelik gökdelen projesi hakkında konuşan Batur, “Bu konu 2008 yılından beri devam eden bir süreç. Bu sürecin uzamasındaki sebeplerden biri de Şehir Plancılar Odası tarafından defalarca dava açılması. Bu yüzden süreç durduruldu. Şu anki dava ise devam ediyor. Biz göreve gelmeden önce mart ayında ve seçim kampanyasında Konak'ın siluetini bozacak yapılaşmaya karşı olduğumuzu beyan etmiştik. Geçtiğimiz aydaki mecliste bu konu gündeme geldi ve tartıştık. İçime sinmediğini söylemiş ve destek bulursam itiraz edeceğimi söyledim. Onlar da gereken desteği sağladılar, teşekkür ederim. Bu kent bizim, bu proje kentin siluetini öldürecek. Biz ise bu kentin belediye başkanıyız, halk bizi seçti. Yatırımcıya karşı değiliz ama kentin kuralları var, imarı var, yönetmeliği var. Bunun için kararlı bir şekilde gidiyoruz. AKP'den bazı arkadaşlarımız "Bina çok yüksek değil" diye savunma avukatı gibi savunma yaptılar. Ben de cumhurbaşkanımızın kendilerine ‘Biz dikey mimarilerle şehirlerimize ihanet etmiş oluyoruz’ cümlesini hatırlattım. İstanbul'a baktığınızda büyük bir pişmanlık var. Biz de bunun için estetik komisyonu kuruyoruz. Kent estetiği ile uyumu var mı, kentin siluetini bozacak bir durum var mı diye tespit edilecek. Mühim olan doğruyu bulmak, biz de bunun için elimizden geleni yapacağız. Duruşumuzda hiçbir tavizimiz yok. Cumhurbaşkanı dik duruş şart demiş, biz de onu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

‘MÜHİM OLAN İNSANA HİZMETTİR’

Konak’ta öncelik verdiği projelere yönelik konuşan Batur, “Birinci misyonumuz, Konak'ın değişimi ve dönüşümüydü. Kentsel dönüşüme başlayacağımızı söyledik. İkincisi ise tarihi misyonu ayağa kaldırarak bu kente turizmi kazandırmak. Üçüncüsü pozitif ayrımcılığı gerektiren kesimleri ön planda tutacak projelerdi. Kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlılar. Bir de roman topluluğumuz. Bu üç misyonun, üçünü de başladık ve çalışmalarımız sürüyor. Mühim olan insana hizmettir" ifadelerini kullandı. 

Batur ayrıca, “Konak bir kere her kentin uğradığı merkezi yer. Kentin siluetini değiştireceğiz, nefes alacak yeşil alan yok. Halkın içinde olmak en önemli belediyecilik. Konak daha büyük ama Konak’ı iyi biliyoruz, her kesimini dolaştım. Artık icraat dönemi” diye konuştu.

Siyasetteki hedefine yönelik konuşan Batur, “Belediye başkanlığından memnunum, bunu seviyorum. Konak için hedeflerimizi gerçekleştirmek en önemli amacımız” dedi.

‘BÖYLE BİR ALGI İZMİR’DE TUTMAZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘CHP’li belediyeler iş yapamaz’ algısını oluşturmaya çalışmasına yönelik Batur, “ İzmir’de öyle bir problemimiz yok, İzmirliler bize güvendi. Ama biz AKP’li belediyelerden biraz daha dezavantajlıyız, Narlıdere’de mesela, farklı bir ödenek ve yardım alamadık. Ama alamadık diye ağlamadık ve sızlamadık. Biz merkezi yönetimle kavga edecek durumda değiliz. Böyle bir algı İzmir’de tutmaz” dedi.

Batur, “Biz iktidarın en büyük adayıyız ve iktidardaki bu yol yerel yönetimlerdeki başarıdan geçer. Bütün kalbimle inanıyorum, özellikle sayın başkanımız Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerdeki başarılarıyla bu noktaya geldik.

‘PARTİMİZE ZARAR VERİR’

Parti içinde özeleştiri yapan Abdül Batur, “Ana muhalefet partisi olarak demokrasimiz çok fazla. Bu iyi bir şey tabii ki ama ara sıra çıkışlar oluyor. Bu bizi sevmeyen insanlara çıkar sağlasa da partimize zarar verir. Parti içindeki çekişmeyi bir kenara bırakıp önümüzdeki hedefe odaklanmalıyız” dedi.

‘KANAL İSTANBUL TAM BİR FACİA’

Kanal İstanbul hakkında konuşan Batur, “Kanal İstanbul’u gündeme getirmedik, tam bir facia. Doğa açısından, su kaynağı açısından, kent açısından. Kente ve ilçeye bir şey kazandıracağına kimse inanmıyor. Bir referanduma gidilse, İstanbulluların ne düşündüğü belli olur ama bunu da kabul etmiyorlar. Biz demokrasiyi işleteceğiz” dedi.

‘HALKIN SEÇTİĞİ KİŞİLER KARAR NOKTASINDA DEĞİL’

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ terör örgütüne üye olması iddia edilerek tutuklanması ve Urla’ya kayyum atanması hakkında Batur, şu ifadeleri kullandı:

“Urla Belediye Başkanı bir hukuk süreci yaşıyor, mahkemeler karar verecek. Urla Belediye Meclisi’nin suçu ne peki? Şu an meclis toplanamıyor. Normalde yapılması gereken meclisten bir arkadaşın seçilmesi ve mahkeme süreci bitirilene kadar o arkadaşımızın görev yapması, daha önce de süreç böyle işlerdi. Belediyenin çalışmaması kimseye fayda sağlamıyor, bunun değişmesini umuyorum. Halkın seçtiği kişiler karar noktasında değil”

‘DENİZ YÜCEL’İN ARKASINDAYIM’

Yaklaşan il kongresinde Deniz Yücel’i desteklediğini ifade eden Abdül Batur, “Hem teslim kabileyeti açısından baktığımızda hem de gençlik olarak baktığımızda sayın Deniz Yücel iyi bir il başkanı. O kadar yoğun ve zorlu bir dönemden geçti ve bu süreci en iyi şekilde götürmeye çalıştı. Genel başkanımızla ve diğer partilerle olan diyaloğu gerçekten önemli. Onun için Yücel’in parti delegelerimiz de uygun görürse bu görevi en iyi şekilde yapacağını düşünüyorum, bu sebeple arkasındayım” dedi.

Editör: Haber Merkezi