Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, "Şimdi halk konuşuyor" başlıklı bir toplantı düzenledi. Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen halk buluşmasına Urfa Milletvekili Osman Baydemir, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, MYK üyeleri Beyza Üstün ve Kenan Kalyon katıldı. Toplantının yapıldığı salona, "Demokratik siyasete özgürlük" ve "Tüm darbelere karşı demokratik direniş" yazılı pankartlar asılırken, bugün yaşamını yitiren Fidel Castro şahsında devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu yapıldı.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, faşizmin ülkenin her yerinde kendisini hissettirdiği bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, halkla birlikte faşizme karşı nasıl bir mücadele hattının oluşturulacağını tartışacaklarını söyledi. HDP'nin barajı aşmasının ardından AKP'nin Kürt halkına ve tüm halklara yönelik saldırılarının başladığını ifade eden Baydemir, "HDP bütün dünyada ilgi odağı haline dönüştü. HDP barajı fazlasıyla aştı ve Türkiye'de bir kırılma noktası oldu. 8 Haziran sabahı halkların iradesinin tanınmaması nedeniyle 2 yıldır bu zulmü yaşıyoruz. AKP Kürtler statü sahibi olmasın diye 2 yıldır bu acıları yaşatıyor" diye konuştu.

'SİNDİREMEDİKLERİNİ DEVRE DIŞI BIRAKMAYA ÇALIŞIYORLAR'

7 Haziran seçimlerinden bu yana hemen hemen her güne yeni bir darbe ile uyandıklarını söyleyen Baydemir, "74 yaşında Ahmet Türk'ü cezaevine koymak barış ve özgürlük taleplerinin köküne kibrit suyu dökmektir. Dolayısıyla onların derdi milli irade değildir. Onların bir tek derdi var ya satın alacaklar ya da sindirecekler. Satın alamadıklarını ve sindiremediklerini siyasetten devre dışı bırakmaya çalışıyorlar. Eş başkanlarımız şahsında ne sindik ne de bundan sonra sineceğiz" dedi.

Baydemir'in konuşmasının ardından toplantı soru-cevap bölümüyle devam etti. 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi