İz Gazete - İzmir'in Balçova İlçesi'nde referandum çalışması kapsamında evleri dolaşan CHP üyeleri 65 yaşındaki Birsen Dirik ve 64 yaşındaki Necla Savaş, gittikleri apartmanda 41 yaşındaki Osman B. ve babası Ahmet B.'nin saldırısına uğramışlardı. Kendilerini AKP Buca yöneticisi olarak tanıtan saldırganlar hakkında saldırıya uğrayan kadınlar suç duyurusunda bulunmuştu.

Adli Tıp Kurumu’na kontrole giden mağdur kadınların dosyasında ilginç bir detay ortaya çıktı. Saldırganlar, biri 65, biri 64 yaşında olan CHP’li kadınların da kendilerine şiddet uyguladığı iddiasında bulundu ve şikâyetçi oldu.

Konuya dair açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, “Erkekliği, gücü bir kadına yumruk atarak göstermeye çalışanlar tatlı su kurnazlığı yapıp şimdi de kadınlarımızın kendilerine saldırdıklarını söylüyor” dedi. Saldırganlara kimsenin inanmayacağını vurgulayan Kılıç, “Sizin ne olduğunuzu, bundan önce neler yaptığınızı herkes biliyor. Meseleyi siyasi parti meselesi haline getirerek şiddete başvuranlar bilsin ki biz değerli üyelerimize, vatandaşlarımıza, her şeyden önce fikrini özgürce ifade etmek isteyenlere sahip çıkacağız. Onların yanında olacağız. İşledikleri suçu, son kullanma tarihi dolmuş mebusun arkasına saklanarak gizlemek isteyen gözü dönmüş kişiyi de her şeyden önce bu İzmir’in duyarlı, çağdaş, aydınlık yüzlü kadınları da asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi